Рецепт Повидло з шипшини фото

Повидло з шипшини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Шипшина
Пісні страви, Веганські страви
Літні
Заготовки

Ягоди шипшини найкраще збирати після перших легких морозів. Відомо, що шипшина - це бомба вітаміну С. А повидло з шипшини виходить відмінне! Для нього використовують тільки дозрілі плоди.

У дозрілих ягодах шипшини більше вітаміну С, тому вибирайте тільки яскраво-помаранчеві ягоди. Дуже смачно намазати таке повидло на свіжу булочку і з'їсти на сніданок з молоком. Підходить воно і для начинки в випічку. Шипшина - не дуже-то популярна ягода, але користь від нього - колосальна. І смачно як!

Як приготувати повидло з шипшини?

1. Ягоди шипшини перебрати, промити. Потім відварити до м'якості в невеликій кількості води.

2. Розварені ягоди протріть через сито дерев'яною ложкою, а потім процідіть через марлю. Це необхідно зробити для того, щоб позбутися від волосків.

3. Отримане пюре гарненько перемішайте з цукром і відправляйте варитися.

4. Після того, як пюре з цукром закипить, варіть його на середньому або сильному вогні до бажаної густоти. Повидло треба постійно помішувати! головне, щоб ягідне пюре не пригоріло!

5. Готове повидло з шипшини розкладають по простерилизованнимбанкам і охолоджують до освіти плівочки. Потім закручують стерильними кришками.

Зберігайте повидло в прохолодному приміщенні.

Смачного!

  • Шипшина - 1 кілограм
  • Цукор - 300 грам
  • Вода - 500 грам
У дозрілих ягодах шипшини більше вітаміну С, тому вибирайте тільки яскраво-помаранчеві ягоди. Дуже смачно намазати таке повидло на свіжу булочку і з'їсти на сніданок з молоком. Підходить воно і для начинки в випічку. Шипшина - не дуже-то популярна ягода, але користь від нього - колосальна. І смачно як!

Як приготувати повидло з шипшини?

1. Ягоди шипшини перебрати, промити. Потім відварити до м'якості в невеликій кількості води.

2. Розварені ягоди протріть через сито дерев'яною ложкою, а потім процідіть через марлю. Це необхідно зробити для того, щоб позбутися від волосків.

3. Отримане пюре гарненько перемішайте з цукром і відправляйте варитися.

4. Після того, як пюре з цукром закипить, варіть його на середньому або сильному вогні до бажаної густоти. Повидло треба постійно помішувати! головне, щоб ягідне пюре не пригоріло!

5. Готове повидло з шипшини розкладають по простерилизованнимбанкам і охолоджують до освіти плівочки. Потім закручують стерильними кришками.

Зберігайте повидло в прохолодному приміщенні.

Смачного!

Схожі рецепти