Кисіль з шипшини
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, як приготувати кисіль з шипшини? Ось вам чудовий рецепт цього корисного традиційного напою. Дуже добре підходить в холод сезон, якщо подавати його гарячим.
Якщо у вас є ягоди шипшини, то ви можите приготувати з них не тільки відвар і варення, але і кисіль! Приготувати його нескладно, а смак виходить просто чудовий! Виходить дуже корисний напій завдяки багатим вітамінами ягодам і меду. Смачного!
- Шипшина - 100 грам
- Вода - 800 мілілітрів
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 25 грам
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Промийте ягоди в холодній воді, залийте їх окропом і настоюйте 15 хвилин, поки не набухнуть. Проваріть їх в тій же воді хвилин 20-25 до м'якості.
Завантаження штам, ягоди подрібніть в блендері і додайте назад до відвару, прокип'ятіть.
Добре процідіть і відіжміть відвар.
Зніміть з вогню, додайте мед, як слід перемішайте, щоб мед повністю розчинився, а не залишився лежати шматочками на дні.
Поверніть ємність на вогонь, додайте розведений у невеликій кількості холодної води крохмаль, поварите кілька хвилин, помішуючи. Зніміть з плити і додайте сік лимона.