Рецепт Відвар з шипшини фото

Відвар з шипшини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Шипшина
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Напої, Компоти, Фруктові

Щоб зміцнити імунітет і не хворіти, варто пити корисні трав'яні відвари. Хочу показати, як приготувати відвар із шипшини, корисний і яскравий. Готується просто, зате результат дуже корисний для всіх!

Шипшина багата на вітамін С, тому його часто додають в чаї для імунітету. Щоб приготувати відвар із шипшини, знадобляться необов'язково свіжі ягоди шипшини, можна взяти і сушені. Майте на увазі, що у шипшини специфічний смак і запах, тому я і раджу додати в відвар ще і сушених яблук.

  • Шипшина - 50-70 грам
  • Яблука сушені - 100 грам
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - За смаком
відвар з шипшини - фото крок 1
Промийте шипшина і сушені яблука.
Викладіть яблука в каструлю, залийте літром холодної води і поставте варитися. Доведіть до кипіння, потім вогонь зменшіть і варіть хвилин 10.
відвар з шипшини - фото крок 2
Потім додайте ягоди шипшини у відвар, варіть ще хвилин 5 під закритою кришкою. Тепер додайте цукор за смаком і проваріть до його повного розчинення.
відвар з шипшини - фото крок 3
Дайте закипіти відвару, потім вогонь вимкніть, накрийте кришкою і дайте охолонути.
Готовий відвар з шипшини процідіть (відварні яблука виходять смачні, їх можна з'їсти).
Додайте лимонний сік в остиглий відвар.
відвар з шипшини - фото крок 4
Подавати готовий напій можна теплим або охолодженим, додавши часточки лимона. Взимку він стане відмінним гарячим зігріваючий напоєм.

Схожі рецепти