Відвар з шипшини
(покроковий рецепт з фото)
Щоб зміцнити імунітет і не хворіти, варто пити корисні трав'яні відвари. Хочу показати, як приготувати відвар із шипшини, корисний і яскравий. Готується просто, зате результат дуже корисний для всіх!
Шипшина багата на вітамін С, тому його часто додають в чаї для імунітету. Щоб приготувати відвар із шипшини, знадобляться необов'язково свіжі ягоди шипшини, можна взяти і сушені. Майте на увазі, що у шипшини специфічний смак і запах, тому я і раджу додати в відвар ще і сушених яблук.
- Шипшина - 50-70 грам
- Яблука сушені - 100 грам
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Цукор - За смаком
Промийте шипшина і сушені яблука.
Викладіть яблука в каструлю, залийте літром холодної води і поставте варитися. Доведіть до кипіння, потім вогонь зменшіть і варіть хвилин 10.
Викладіть яблука в каструлю, залийте літром холодної води і поставте варитися. Доведіть до кипіння, потім вогонь зменшіть і варіть хвилин 10.
Потім додайте ягоди шипшини у відвар, варіть ще хвилин 5 під закритою кришкою. Тепер додайте цукор за смаком і проваріть до його повного розчинення.
Дайте закипіти відвару, потім вогонь вимкніть, накрийте кришкою і дайте охолонути.
Готовий відвар з шипшини процідіть (відварні яблука виходять смачні, їх можна з'їсти).
Додайте лимонний сік в остиглий відвар.
Готовий відвар з шипшини процідіть (відварні яблука виходять смачні, їх можна з'їсти).
Додайте лимонний сік в остиглий відвар.
Подавати готовий напій можна теплим або охолодженим, додавши часточки лимона. Взимку він стане відмінним гарячим зігріваючий напоєм.