Брусничний відвар
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом брусничного відвару. Виходить густий і насичений за смаком напій, схожий на сироп. Добре використовувати як соус до випічки, додавати в чай або в коктейлі. Спробуйте!
Мені дуже подобається цей рецепт приготування брусничного відвару. До речі, за тією ж методикою (тільки без додавання цукру) можна зробити відвар з листя. Я зазвичай відвар з ягід використовую як основу для літніх напоїв, а відвар з листя - як ліки при застудах і проблем з нирками. Смачно і корисно!
- Брусниця - 200 грам
- Цукор - 1.5 Ст. Ложки
- Вода - 400 мілілітрів
1. Брусницю моєму, складаємо в каструлю і розминаємо товкачем або подрібнити в блендері. Ставимо на маленький вогонь, щоб пустила сік.
2. Додамо воду і цукор. Доводимо до кипіння і знімемо з вогню.
3. Відцідити через сито або марлю і охолоджуємо. Готово!