Чай із шипшини
(покроковий рецепт з фото)
Чай із шипшини з настанням холодів стає обов'язковим на столі в нашій родині. А все завдяки величезній кількості корисних речовин і його властивості захищати організм від вірусів і бактерій.
З цим чаєм ви і ваші діти будете набагато менше хворіти! перевірено! Чай із шипшини можна готувати за моїм рецептом, а можна додавати кілька розчавлених ягідок шипшини в ваш звичайний чай, але класичний варіант все ж корисніше! Мед і лимон роблять цей чай ще більш смачним і корисним! Захищайте свій організм і будьте здорові!
- Шипшина - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 часточка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Вода - 250 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Готувати чай можна як з свіжих ягід, так і з сушених. Сьогодні у мене свіжі ягідки, їх потрібно добре промити.
У чайник для заварювання покладіть шипшина. Його потрібно попередньо злегка розім'яти, щоб краще виділявся сік. Також покладіть часточку лимона і мед за смаком (можна замінити на цукор). Підсолоджувачі можна не додавати в чайник, а класти вже безпосередньо в чашку, але це за бажанням.
Залийте вміст чайника гарячою водою (я заливаю не крутим окропом, температура води приблизно 80 градусів (але вода повинна бути попередньо кип'ячена).
Накрийте чайник кришкою і залиште настоюватися протягом хвилин 5-10. Щоб чай не охолов, поки буде настоюватися, його можна обернути рушником.
Разлейте чай по чашкам. Приємного чаювання!