Желе з шипшини
(покроковий рецепт з фото)
Шипшина - полезнейшая ягода, проте є її в сирому вигляді - не комільфо. З цієї причини рекомендую приготувати желе з шипшини - смачний і корисний десерт.
З шипшини можна приготувати дуже смачний, солодкий, багатьма улюблений десерт - желе. Щоб воно не було приторно солодким, я раджу додати трохи лимонного соку. До речі, зберігати таке желе можна до 6 місяців.
- Шипшина - 2 L
- Вода - 1, 5 L
- Лимонний сік - 1/2 склянки
- Пектин - 20 грам
- Цукор - 3, 5 склянки
1
Гарненько промиваємо шипшина, відрізаємо плодоніжки.
2
Кладемо шипшина в велику каструлю, наливаємо туди півтора літра води. Доводимо до кипіння, потім максимально зменшуємо вогонь і варимо 1 час - шипшина повинен стати м'яким.
3
За допомогою маточки (але не блендера) подрібнюємо зварені ягоди шипшини в пюре. Пюре кладемо в марлю над каструлею і залишаємо так на 1 час - нехай сік стікає. В кінці вичавлюємо марлю, щоб звідти витік весь сік.
4
Виливаємо вийшов сік у велику каструлю, туди ж додаємо пектин, лимонний сік і цукор. Доводимо до кипіння, кип'ятимо 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.
5
Розливаємо суміш по заздалегідь підготовленим стерилізованим баночках. Закриваємо банки кришками.
6
Желе з шипшини готове. Зберігати його найкраще в холодильнику.