Рецепт Желе з шипшини фото

Желе з шипшини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Шипшина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На полуденок , Для дітей
Десерти , Желе
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 1 г. 50 хв.

Шипшина - полезнейшая ягода, проте є її в сирому вигляді - не комільфо. З цієї причини рекомендую приготувати желе з шипшини - смачний і корисний десерт.

Опис приготування:

З шипшини можна приготувати дуже смачний, солодкий, багатьма улюблений десерт - желе. Щоб воно не було приторно солодким, я раджу додати трохи лимонного соку. До речі, зберігати таке желе можна до 6 місяців.

  • Шипшина - 2 L
  • Вода - 1, 5 L
  • Лимонний сік - 1/2 склянки
  • Пектин - 20 грам
  • Цукор - 3, 5 склянки
1
Гарненько промиваємо шипшина, відрізаємо плодоніжки.
2
Кладемо шипшина в велику каструлю, наливаємо туди півтора літра води. Доводимо до кипіння, потім максимально зменшуємо вогонь і варимо 1 час - шипшина повинен стати м'яким.
3
За допомогою маточки (але не блендера) подрібнюємо зварені ягоди шипшини в пюре. Пюре кладемо в марлю над каструлею і залишаємо так на 1 час - нехай сік стікає. В кінці вичавлюємо марлю, щоб звідти витік весь сік.
4
Виливаємо вийшов сік у велику каструлю, туди ж додаємо пектин, лимонний сік і цукор. Доводимо до кипіння, кип'ятимо 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.
5
Розливаємо суміш по заздалегідь підготовленим стерилізованим баночках. Закриваємо банки кришками.
6
Желе з шипшини готове. Зберігати його найкраще в холодильнику.

Схожі рецепти