Пончики
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт особливо сподобається тим, хто хоч раз побував в США. Саме там це блюдо популярно найбільше. Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати донати, солодкі пончики в глазурі
Прекрасні пончики, які відмінно підійдуть до чаю, кава Відмінний варіант перекусу вдома або на роботі. Глазур можете вибирати за смаком. В якості прикраси також можна використовувати кондитерську посипання. Всередину пончиків можна закласти начинку на ваш смак
- Сухі дріжджі - 1, 5 Ст. Ложки
- Тепле молоко - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Яєчні жовтки - 3 штуки
- Цукор - 30 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія, шоколадна і цукрова глазур - За смаком (для смаження і прикраси)
1
В окремій ємності змішуємо тепле молоко, дріжджі, борошно і ретельно все перемішуємо. Накриваємо плівкою і залишаємо на 30 хвилин в теплому місці.
2
Збиваємо в окремій ємності дріжджі з молоком, яєчні жовтки, ваніль міксером до однорідності, потім вводимо туди 1 стакан просіяного борошна, цукор і сіль. Додаємо вершкове масло і збиваємо все до однорідної маси.
Тепер додаємо борошно, що залишилося, замішуємо гладке тісто.
Тепер додаємо борошно, що залишилося, замішуємо гладке тісто.
3
Формуємо з тіста кулю і прибираємо його в тепло на 30 хвилин під плівку. Через 30 хвилин тісто потрібно буде охолодити: ставимо в холодильник на 1 час.
Розкачуємо тісто, формуємо пончики з діркою посередині. Укладаємо їх на деко, накриваємо рушником і залишаємо на расстойку від 30 до 40 хвилин.
Розкачуємо тісто, формуємо пончики з діркою посередині. Укладаємо їх на деко, накриваємо рушником і залишаємо на расстойку від 30 до 40 хвилин.
4
Рослинна олія наливаємо або в сковороду з глибоким дном, або у фритюрницю і підігріваємо до 180 градусів. Смажимо пончики в маслі, періодично перевертаючи, до золотистої скоринки, перекладаємо на паперові рушники.
Остужаем готові пончики. Зверху поливаємо глазур'ю і подаємо до столу. Смачного!
Остужаем готові пончики. Зверху поливаємо глазур'ю і подаємо до столу. Смачного!