Пончики з ягодами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите пончики, візьміть на замітку рецепт випічки, як приготувати пончики з ягодами в духовці. Можна використовувати будь-які ягоди за смаком, свіжі або заморожені, в залежності від сезону.
Ці пончики випікаю в духовці в спеціальних формах. Можна зробити для них глазур на основі вершкового сиру, шоколаду, цукрової пудри, а також розтерти ягоди зі сметаною або цукром. Пончики можна їсти теплими або вже холодними. Вийде всього 6 штук, якщо хочете велику порцію, збільште кількість продуктів. Замість чорниці можете використовувати малину, полуницю, смородину.
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Йогурт - 100 грам
- Яйця - 1 штука
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Лимонний екстракт - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Чорниця - 1, 5 склянки
- Лимон - 1 штука(tsedra і сік)
- Цукрова пудра - 1 Склянка
1. Змішайте борошно, цукор, розпушувач, сіль. Додайте в миску до сипучим інгредієнтів йогурт зі смаком чорниці, яйце, рослинна олія, лимонний і ванільний екстракти.
2. Перемішайте всі інгредієнти в мисці, але не збивайте. Додайте ¾ склянки чорниці, натріть цедру одного лимона і також додайте її до тесту. Акуратно перемішайте, щоб не розім'яти ягоди.
3. Змастіть форму для випічки і викладіть в неї тісто. Випікайте пончики в розігрітій до 190 градусів духовки близько 15 хвилин.
4. Під час випікання зробіть глазур: розімніть вилкою залишилися ягоди, додайте до них сік одного лимона і цукрову пудру, перемішайте.
5. Дістаньте пончики з духовки і залиште в формі на 5-7 хвилин, потім акуратно видаліть і занурте в глазур. Залиште на кілька хвилин і подавайте.