Пончики з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Є солодощі, які знайомі нам всім з дитинства. Коштували вони завжди копійки, а радості було! Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати смачні пончики з начинкою прямо як з дитинства!
Готувати пончики можна з різними начинками. Це може бути як заварний крем, як в моєму випадку, Флек і повидло, фрукти і багато іншого. Ви можете цілком покласти туди і солону начинку, це теж не забороняється! Також хороші пончики і без жодних начинок, просто самі по собі!
- Борошно - 700 грам
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 2 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Дріжджі - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 штука
- Цукрова пудра - 100 грам
- Згущене молоко - 1 штука
Нагріваємо молоко. Додаємо дріжджі. Я взяла сухі. Вони швидше підходять. Кладемо дрібку солі, столову ложку цукру і ванілін. Все перемішуємо. Розбиваємо туди ж пару яєць і збиваємо. Через сито просіваємо півкіло борошна і замішуємо тісто. Ставимо в тепле місце на одну-дві години (в залежності від температури приміщення).
А поки займемося кремом. З'єднуємо стакан молока зі згущеним молоком. Досипаємо 200 грамів борошна, гарненько збиваємо. Ставимо каструльку на плиту, доводимо масу до густоти, безперервно помішуючи.
Поки ми готували крем, тісто вже підійшло. Розкачуємо його в один шар товщиною в сантиметр. Беремо чарку або невеликий стакан і вирізаємо гуртки в тесті. Виходять такі от приплюснуті кульки. Із залишків тіста катаємо куля і розгортаємо його. Доробляємо кружечки на залишках тесту.
Остиглий крем викладаємо поверх приплющених гуртків, у центр. Щоб вона розмістилася, руками розтягуємо краю. Кладемо крему десь по чайній ложці, в залежності від розміру плюшки. Загортаємо в бутон і закочує руками.
Беремо сковорідку з високими краями. Якщо у вас є фритюрниця, користуйтеся нею! Наливаємо в сковороду соняшникової олії так, щоб пончики виявилися до половини їм закриті. Розігріваємо сковороду з маслом, викладаємо туди пончики. Пріплюсніте їх руками перед цим, щоб вони краще присмажився. Смажимо з двох сторін у міру утворення скоринки. Слідкуйте за рівнем масла.
Готові пончики викладаємо на паперові серветки, які добре вбирають масло. Коли зайве масло вбереться і пончики обсохнуть, посипаємо готове ласощі цукровою пудрою. Чудові і зовсім недорогі солодощі дуже добре підійдуть до чаю!