Пончики з яблучною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Зізнаюся, що подібне блюдо готую не так вже й часто. Все-таки не люблю довго возитися біля плити, але є у мене один рецепт, як приготувати пончики з яблучною начинкою. Ними часом і зловживаю.
Пончики з начинкою мені подобаються куди більше, ніж звичайні. Всередину можна покласти не тільки яблуко, але і грушу, ягоди і будь-які інші фрукти. А крім цього, овочі, м'ясо та інше. Готую їх на дріжджовому тесті, так що вони виходять м'якими і повітряними. Попереджаю, що готувати відразу потрібно велику порцію, адже "розлітаються" вони, ще не встигнувши охолонути.
- Молоко - 1/2 склянки
- Кефір - 1/2 склянки
- Живі дріжджі - 50 грам
- Цукровий пісок - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Соняшникова олія - За смаком
- Борошно - 300-400 грам
- Яблуко - За смаком
1. У миску вливаю молоко і кефір, підігрівають їх до кімнатної температури, розчиняю в суміші дріжджі, слідом додаю цукор (100 грамів) і яйце.
2. Ретельно перемішую суміш, вливаю 2 столові ложки соняшникової олії.
3. Борошно заздалегідь просівають, порційно всипав її в миску до рідким продуктам, замішую тісто, залишаю його на 60 хвилин.
4. Яблука мою і очищаю від шкірки і насіння, натираю їх на крупній тертці, додаю до них 50 грамів цукрового піску.
5. Тест (що підійшло) відриваю шматочки, руками розминають кожен в невелику коржик, в центр якої викладаю терте яблуко, Защипуємо щільно начинку.
6. Залишаю пончики на 15 хвилин, потім ставлю сковороду на вогонь, наливаю в неї соняшникова олія і кладу на розігріту поверхню пончики.
7. Обсмажую їх з двох сторін до рум'яної скоринки.
8. Викладаю пончики на тарілку. Подаю к столу. Краще почекати, щоб вони охололи, але їх "розмітають" прямо зі сковороди.