Пончики колечка
(покроковий рецепт з фото)
Хто ж не любить пончики? А особливо цікаво приготувати не звичайну випічку, а пончики колечка, щоб потім присипати прикрасити їх на свій розсуд і подати у веселій галасливій компанії, як у фільмах!
Борошно змішати з розчиненими в молоці дріжджами, цукром, яєчними жовтками, сіллю. Добре вимішати до появи повітряних бульбашок.
У цьому варіанті для пишності додаються збиті білки!
Потім додати до нього збиті в міцну піну білки і поставити в тепле і темне місце на 30 хвилин підходити.
Тісто, що підійшло розкачати на посипаній борошном дошці (так, що б тісто дістатися потрібну кількість борошна. Тісто не повинно прілепать до рук! )
Товщиною в 1 сантиметр.
Вирізати коржики (або яку не будь іншу форму) і знову поставити в тепле і темне місце ще на 30 хвилин.
Коли готові фігурки добре підійдуть їх можна смажити!
З двох сторін не більше 10 секунд з двох сторін!
Готові пончики можна посипати пудрою, полити шоколадом або всередину шприцом залити крем!
- Мука - 515 грам
- Цукор - 85 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сухі дріжджі - 5 грам
- Молоко або вода - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 65 грам
- Сіль - 5 грам
У цьому варіанті для пишності додаються збиті білки!
Потім додати до нього збиті в міцну піну білки і поставити в тепле і темне місце на 30 хвилин підходити.
Тісто, що підійшло розкачати на посипаній борошном дошці (так, що б тісто дістатися потрібну кількість борошна. Тісто не повинно прілепать до рук! )
Товщиною в 1 сантиметр.
Вирізати коржики (або яку не будь іншу форму) і знову поставити в тепле і темне місце ще на 30 хвилин.
Коли готові фігурки добре підійдуть їх можна смажити!
З двох сторін не більше 10 секунд з двох сторін!
Готові пончики можна посипати пудрою, полити шоколадом або всередину шприцом залити крем!