Лінецький колечка
(покроковий рецепт з фото)
Лінецький колечка - традиційна різдвяна випічка в Чехії. Легкі, тендітні, з прошарком улюбленого джему! Кладеш таку печеньку на язик, а вона сама тане. Печіть з запасом, печиво зберігається довго!
Пісочне печиво - (пісочне тісто) основа для безлічі різдвяного і новорічного печива в Чехії і Словаччині. Ванільні зірочки, Лінецький ріжки, каблучки і ще багато іншого. Господині починають пекти ще задовго до свят, і печуть дуже багато! Вироби з цього тесту можуть зберігатися в жерстяних банках близько місяця.
Рецепт, як приготувати Лінецький колечка, перед вами! Приємних клопотів на кухні!
Солодких вам свят!
- Борошно - 300 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Жовток яєчний - 1 штука
- Ванілін - 1 щіпка
- Мармелад - 80 грам (джем, густе варення)
Підготуйте необхідні продукти. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника.
Просійте в миску борошно, цукрову пудру і ванілін. Додайте жовток і вершкове масло, порізане на шматочки.
Замісити м'яке тісто, НЕ липнуче до рук. Загорніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Тісто розкачати на пергаменті в пласт товщиною 3 мм, постинаєте печиво. Половину - у вигляді круглих коржів, половину - з отвором по центру. Коржі я вирубала за допомогою кришки від 5-літрової пластикової банки, а отвори - вирубкою для мастики. Можна для оформлення колечка використовувати і кришку від пластикової пляшки.
Випікайте в розігрітій духовці протягом 8 хвилин. Печиво дуже тонке і готується ДУЖЕ швидко! Слідкуйте за вашої духовкою.
Готовому печінкою дайте охолонути.
Випікайте в розігрітій духовці протягом 8 хвилин. Печиво дуже тонке і готується ДУЖЕ швидко! Слідкуйте за вашої духовкою.
Готовому печінкою дайте охолонути.
Для наповнення я взяла домашню яблучну пастилу і вирубала з неї гуртки такого ж розміру, як і заготовки для печива.
Можна брати густе варення (джем). Берете чайну ложку джему, намащуйте на цілий гурток і зверху кладете гурток з отвором. Притискайте не сильно, печиво крихке! Складіть в бляшанку і дайте відлежатися. Пісочне печиво набагато смачніше на наступний день.
Приємного чаювання!