Рецепт Плюшки з фруктами фото

Плюшки з фруктами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок, Швидкий сніданок
Випічка, Плюшки

Нещодавно дізнався, як приготувати плюшки з фруктами і вирішив спробувати, так це смачно. Виявилося, що так. Рекомендую і вам ознайомитися з цим досить простим рецептом.

Скажу відразу, що взятий цей рецепт булочок з фруктами з кулінарної книги Андрія Макаревича, так що рецептури треба дотримуватися строго. Вам дуже сподобається, якщо ви любите солодке і вам приємний запах свіжої випічки, особливо вранці.

  • Сухі дріжджі - 10 грам
  • Цукор - 75 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 200 грам
  • Вершкове масло - 100 грам(75г для готування, 25г для змащування листа)
  • Борошно - 500 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Ванілін - 1 штука
  • Чорнослив - 100 грам (курага повинна бути неразмоченной)
  • Ізюм - 100 грам (без кісточок)
  • Коричневий цукор - 1 Чайна ложка (можна використовувати звичайний цукор)
плюшки з фруктами - фото крок 1
Готуємо фрукти.
плюшки з фруктами - фото крок 2
Закидаємо в миску половину шматка масла (37 г), борошно, сіль, ванілін. Розтираємо все це. Заважаємо це з дріжджовий сумішшю (дріжджі, яйце цукор, молоко). Розмішуємо, поки тісто не стане м'яким.
Даємо тісту піднятися вдвічі. Для це накриваємо миску кришкою і чекаємо.
плюшки з фруктами - фото крок 3
Коли тісто піднялося, розгортаємо його в прямокутник. Зверху мажемо вершкове масло (ще 37 г), посипаємо тісто цукром і розкладаємо на ньому все фрукти. Розрізаємо тісто на кілька частин, щоб вийшли невеликі плюшки.
плюшки з фруктами - фото крок 4
Змащуємо деко вершковим маслом, розкладаємо на ньому плюшки, ще раз посипаємо цукром (якщо є, коричневим). Чекаємо ще 15 хвилин, поки підніметься тісто і засовуємо деко в духовку.
плюшки з фруктами - фото крок 5
Плюшки повинні випікатися хвилин 15-20, але їх можна виймати відразу ж, як тільки ви помітите поява золотистої скоринки.

Схожі рецепти