Плюшки з фруктами
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно дізнався, як приготувати плюшки з фруктами і вирішив спробувати, так це смачно. Виявилося, що так. Рекомендую і вам ознайомитися з цим досить простим рецептом.
Скажу відразу, що взятий цей рецепт булочок з фруктами з кулінарної книги Андрія Макаревича, так що рецептури треба дотримуватися строго. Вам дуже сподобається, якщо ви любите солодке і вам приємний запах свіжої випічки, особливо вранці.
- Сухі дріжджі - 10 грам
- Цукор - 75 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам(75г для готування, 25г для змащування листа)
- Борошно - 500 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванілін - 1 штука
- Чорнослив - 100 грам (курага повинна бути неразмоченной)
- Ізюм - 100 грам (без кісточок)
- Коричневий цукор - 1 Чайна ложка (можна використовувати звичайний цукор)
Готуємо фрукти.
Закидаємо в миску половину шматка масла (37 г), борошно, сіль, ванілін. Розтираємо все це. Заважаємо це з дріжджовий сумішшю (дріжджі, яйце цукор, молоко). Розмішуємо, поки тісто не стане м'яким.
Даємо тісту піднятися вдвічі. Для це накриваємо миску кришкою і чекаємо.
Даємо тісту піднятися вдвічі. Для це накриваємо миску кришкою і чекаємо.
Коли тісто піднялося, розгортаємо його в прямокутник. Зверху мажемо вершкове масло (ще 37 г), посипаємо тісто цукром і розкладаємо на ньому все фрукти. Розрізаємо тісто на кілька частин, щоб вийшли невеликі плюшки.
Змащуємо деко вершковим маслом, розкладаємо на ньому плюшки, ще раз посипаємо цукром (якщо є, коричневим). Чекаємо ще 15 хвилин, поки підніметься тісто і засовуємо деко в духовку.
Плюшки повинні випікатися хвилин 15-20, але їх можна виймати відразу ж, як тільки ви помітите поява золотистої скоринки.