Плюшки на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Швидкі, ароматні і смачні булочки до чаю. Наповнять ваш будинок запахом кориці, затишку і спокою. Рецепт булочок на швидку руку гранично простий і зрозумілий - так що розбереться кожен.
Смачні та ароматні плюшки на швидку руку в домашніх умовах приготувати дуже легко. Тісто, хоч і дріжджове, готується дуже швидко. Інгредієнти все легкодоступні і недорогі. Тому, якщо хочете побалувати своїх рідних смачною випічкою, і при цьому не витратити багато грошей, часу і зусиль - скористайтеся простим рецептом булочок на швидку руку з фото. Удачі вам і смачного чаювання
- Борошно - 500 грам
- Маргарин або вершкове масло - 125 грам
- Яйця - 1 штука
- Дріжджі свіжі - 50 грам
- Цукор - 0, 5 склянки(1, 5 столових ложки - в тісто, інше - в начинку)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кефір - 1, 5 склянки
- Кориця мелена - 3-4 чайних ложок
Щоб дріжджі швидше розійшлися, посипаємо їх цукром і злегка розтираємо.
Додаємо до талим дріжджів кефір і ретельно розмішуємо.
Борошно перетираємо з маслом або маргарином, додаємо до них сіль.
До олійно-борошняної суміші виливаємо кефір з розведеними дріжджами, додаємо яйце і замішуємо тісто. Воно має бути м'яким.
Посипаємо стіл борошном і розгортаємо половину тіста в прямокутник.
Змішуємо корицю і цукор для начинки.
Рівномірно посипаємо розкатаний пласт тесту сумішшю цукру і кориці і щільно загортаємо його в рулет.
Одержаний рулет нарізаємо на шматочки, товщиною 3-4 см.
Викладаємо майбутні плюшки на деко, змащений олією або застелений папером для випічки. Відправляємо в духовку випікатися при температурі 200 градусів хвилин 25-30.