Плюшки класичні
(покроковий рецепт з фото)
Спекти класичні плюшки дуже легко! Рецепт досить простий, впорається з ним навіть починаюча господиня. Тісто ніжне і повітряне, солодке, а який аромат…. Обов'язково спробуйте плюшки!
За цим рецептом плюшки виходять повітряними і ароматними. У будинку приємно пахне домашньої здобою, віє теплом і турботою. Зараз я розповім, як приготувати плюшки класичні так, щоб рецепт назавжди залишився у вашій кулінарній книзі! вперед!
- Борошно - 450-500 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 200 грам(150 г - в тісто, 50 г - для посипання булочок)
- Вершкове масло - 150 грам(100 г - в тісто, 50 г - для змазування булочок)
- Яйце - 1 штука (для змазування)
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (без гірки)
- Ванілін - 1-2 Щепоток
Приготуйте продукти для булочок. Масло дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб воно було кімнатної температури. Вода і молоко повинні бути теплими, 38-40 градусів.
Борошно використовуйте не всю відразу. Частина борошна піде на посипання столу і для формування булочок. Просійте борошно через сито, змішайте з цукром, сіллю і ваніліном. Перемішайте.
Дріжджі розчиніть у воді і змішайте з молоком. У борошні зробіть поглиблення і влийте рідину. Почніть замішувати тісто.
В процесі замісу введіть в тісто 100 гр м'якого масла. Вимішайте тісто, воно не повинно липнути до рук і повинно бути м'яким і пластичним. Накрийте чистою серветкою і приберіть в тепле місце без протягів на 1 час.
Через годину тісто має вирости в три рази. Обімніть його руками, знову сформуйте кульку і залиште під серветкою в теплі ще на годину.
Коли тісто виросте ще раз, настав час приступати до формування булочок. Розділити тісто 10 частин. Стіл трохи притрусіть борошном.
Розкачайте кожну кульку тесту як можна тонше, надаючи форму прямокутника. Змастіть вершковим маслом і посипте цукром.
Скрутіть спочатку в трубочку, тільки не придавлюйте сильно. Потім з'єднайте край дуже щільно.
Тепер покладіть тісто на бочок, так щоб склеєний край був на іншій стороні від вас, і гострим ножем розріжте тісто на дві частини, відступивши від далекого краю 1-2 см.
Розгорніть тісто так, щоб вийшло сердечко або бантик.
Перенесіть плюшки на деко, я застелила його фольгою і змастила кулінарним жиром. Дайте плюшками хвилин 30 вистоювання. Обов'язково прикрийте чистою серветкою або плівкою (щоб плюшки не прилипли до неї, змащуйте маслом рослинним). Через 30 хвилин змастіть булочки яйцем і посипте цукром. Надішліть в духовку при 190 градусах на 30-35 хвилин.
Плюшки класичні готові! Зніміть з фольги, перекладіть на решітку і остудіть. Приємного!