Рецепт Плюшки класичні фото

Плюшки класичні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Плюшки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Спекти класичні плюшки дуже легко! Рецепт досить простий, впорається з ним навіть починаюча господиня. Тісто ніжне і повітряне, солодке, а який аромат…. Обов'язково спробуйте плюшки!

Опис приготування:

За цим рецептом плюшки виходять повітряними і ароматними. У будинку приємно пахне домашньої здобою, віє теплом і турботою. Зараз я розповім, як приготувати плюшки класичні так, щоб рецепт назавжди залишився у вашій кулінарній книзі! вперед!

  • Борошно - 450-500 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Цукор - 200 грам(150 г - в тісто, 50 г - для посипання булочок)
  • Вершкове масло - 150 грам(100 г - в тісто, 50 г - для змазування булочок)
  • Яйце - 1 штука (для змазування)
  • Дріжджі свіжі - 20 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (без гірки)
  • Ванілін - 1-2 Щепоток
плюшки класичні - фото крок 1
Приготуйте продукти для булочок. Масло дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб воно було кімнатної температури. Вода і молоко повинні бути теплими, 38-40 градусів.
плюшки класичні - фото крок 2
Борошно використовуйте не всю відразу. Частина борошна піде на посипання столу і для формування булочок. Просійте борошно через сито, змішайте з цукром, сіллю і ваніліном. Перемішайте.
плюшки класичні - фото крок 3
Дріжджі розчиніть у воді і змішайте з молоком. У борошні зробіть поглиблення і влийте рідину. Почніть замішувати тісто.
плюшки класичні - фото крок 4
В процесі замісу введіть в тісто 100 гр м'якого масла. Вимішайте тісто, воно не повинно липнути до рук і повинно бути м'яким і пластичним. Накрийте чистою серветкою і приберіть в тепле місце без протягів на 1 час.
плюшки класичні - фото крок 5
Через годину тісто має вирости в три рази. Обімніть його руками, знову сформуйте кульку і залиште під серветкою в теплі ще на годину.
плюшки класичні - фото крок 6
Коли тісто виросте ще раз, настав час приступати до формування булочок. Розділити тісто 10 частин. Стіл трохи притрусіть борошном.
плюшки класичні - фото крок 7
Розкачайте кожну кульку тесту як можна тонше, надаючи форму прямокутника. Змастіть вершковим маслом і посипте цукром.
плюшки класичні - фото крок 8
Скрутіть спочатку в трубочку, тільки не придавлюйте сильно. Потім з'єднайте край дуже щільно.
плюшки класичні - фото крок 9
Тепер покладіть тісто на бочок, так щоб склеєний край був на іншій стороні від вас, і гострим ножем розріжте тісто на дві частини, відступивши від далекого краю 1-2 см.
плюшки класичні - фото крок 10
Розгорніть тісто так, щоб вийшло сердечко або бантик.
плюшки класичні - фото крок 11
Перенесіть плюшки на деко, я застелила його фольгою і змастила кулінарним жиром. Дайте плюшками хвилин 30 вистоювання. Обов'язково прикрийте чистою серветкою або плівкою (щоб плюшки не прилипли до неї, змащуйте маслом рослинним). Через 30 хвилин змастіть булочки яйцем і посипте цукром. Надішліть в духовку при 190 градусах на 30-35 хвилин.
плюшки класичні - фото крок 12
Плюшки класичні готові! Зніміть з фольги, перекладіть на решітку і остудіть. Приємного!

Схожі рецепти