Плов з чорносливом і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування плову з чорносливом і куркою сподобається всім шанувальникам незвичайних смакових поєднань. До того ж, такий вид плову менш жирний, але не менше ситний і смачний, - влітку саме воно!
Я дуже сподіваюся, що вам сподобається цей рецепт приготування плову з чорносливом і куркою, так як він мене ще ні разу не підводив, - він подобається навіть тим, хто зазвичай від подібного роду жирних і ситних страв верне носа. Тут же виходить дуже соковите, ароматне і при цьому легке блюдо, яке, до речі, дуже навіть добре йде навіть в холодному вигляді. Так що, як не крути, а влітку цей простий рецепт плову з чорносливом і куркою буде дуже до речі!
- Куряче філе - 700 грам
- Мал - 1.5 склянки
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Часник - 1 штука
- Чорнослив - 10 штук
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Зелень - 100 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти. Цибуля і моркву моєму, чистимо і дрібно нарізаємо.
2. Ставимо грітися сковороду з рослинним маслом, і обсмажуємо на ньому овочі. Спеції та приправи тим часом змішаємо між собою окремо.
3. Коли цибуля зарум'яниться, - зменшуємо вогонь, всипаємо спеції, і тушкуємо все разом 5 хвилин, потім додаємо куряче філе. Тушкуємо ще 10 хвилин
4. Рис промиваємо, а чорнослив замочуємо у воді. Коли курка буде майже готова, - шарів викладаємо рис, і додамо чорнослив і зубчики часнику.
5. Заливаємо водою так, щоб вона була на палець вище рівня рису. Тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
6. Тепер перемішаємо все вміст казана, і розсипаємо по тарілках. Готово!