Салат «Новорічний» з куркою і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
У приготуванні цього салату немає нічого особливо складного, але є секрет: важливо правильно і тонко нашаткувати білокачанну капусту. Я для цього використовую спеціальний ніж - шатківницю.
Салат буде святковим не тільки, якщо він зроблений і поданий у вигляді якоїсь тварини або казкового персонажа, він також може бути поданий в незвичайній посуді. Добре і святково виглядають ось такі креманочкі. З них дуже зручно їсти. Приємних вам свят!
- Куряче м'ясо - 400 грам (відварне)
- Капуста білокачанна - 200 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Горошок - 1 штука (консервований в банках)
- Чорнослив в'ялений - 50 грам
Ділюся рецептом, як приготувати салат "новорічний" з куркою і чорносливом. Відварене м'ясо птиці нарізаємо дрібними шматочками.
Перекладіть м'ясо в салатник. До нього додайте консервований горошок.
Наріжте найтоншим чином білокачанну капусту. Посипте її сіллю і цукром. Пам'ятайте руками. Все це краще робити в окремій мисці.
З'єднайте капусту з попередньо підготовленими продуктами. Чорнослив вимийте. Якщо він сильно сушений - відмочити в окропі. Чорнослив наріжте невеликими шматочками. Додайте в салат.
Заправте салат майонезом або сметаною. Сіль і перець додайте за смаком. Розкладіть в святковий посуд. Це можуть бути келихи з широкою шийкою або ось такі креманки. Подайте до столу.