Плацинди з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
У Молдавії плацинди називають пиріг з начинкою. Начинка може бути різна - від фруктів до овочів (як в даному випадку). За зовнішнім виглядом плацинди нагадують щось між плоскою коржем і чебуреком.
Традиційно молдавські коржі бувають двох видів - круглі і квадратні. Начинкою для такого пирога можуть стати практично будь-які інгредієнти. Виготовляються плацинди з дріжджового, рідше - з листкового тіста. Смажити їх можна на сковороді, а можна запікати на аркуші в духовці, попередньо змастивши поверхню яйцем.
- Кефір або кисле молоко - 0, 5 L
- Борошно - 700 грам
- Яйце - 1 штук
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложок (пару пучок в тісто, інше в начинку)
- Дріжджі - 25 грам
- Сіль - За смаком
1. Для приготування тіста потрібно в теплому кефірі розвести дріжджі, додати яйце, сіль, дрібку цукру і борошно. Поставте тісто в тепле місце, добре його вимісити. Коли воно підійде - опустіть його і залиште знову в теплому місці для підняття.
2. Очистіть гарбуз від шкірки, помийте її. Потім потрібно натерти гарбуз на середній терці. Відцідіть сік тертого гарбуза (його можна випити, він дуже корисний).
3. Готове тісто розділити на рівні частини. Виходить 16-18 частин.
4. Розкачуємо кожну частину і на один край викладаємо тертий гарбуз, посипавши її цукром. Тепер потрібно зліпити дуже добре краю. Плацинди в молдавській кухні розкочуються так само, тільки начинка викладається по центру і краю схоплюються з 4 частин до центру.
5. Викладаємо на великий рознос і починаємо смажити, коли все плацинди заготовлені.
6. Смажимо з обох сторін на розпеченому рослинному маслі до рум'яного кольору.
7. Подавати їх можна в гарячому або холодному вигляді. За таким принципом плацинди можуть бути з різною начинкою. Наприклад, з м'ясом або сиром.