Пісочний пиріг з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
На День Народження можна готувати не тільки святкові торти, але і смачні, апетитні пироги з ягодами. Ось я і приготував чудовий піщаний пиріг з вишнями. Вийшло дуже красиво і апетитно!
Пиріг з ягодами виглядає дуже апетитно і свіжо. В якості начинки можна використовувати практично будь-які ягоди: вишню, полуницю, малину или смородину. У поєднанні з пісочним тістом виходить "кулінарна бомба"! Спробуйте використовувати простий рецепт пісочного пирога з ягодами - і у вас неодмінно все вийде!
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 75 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Вишня - 200 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 1 За смаком
- Яйце - 1 штука
У глибокій мисці з'єднайте цукор з борошном і сіллю.
Додайте шматочки вершкового масла. Замішуємо руками тісто, перетворюючи його в крихти.
Додайте 2 ст.Л. Води і жовток. Замісити однорідне тісто.
Тісто збираємо в кулю і накриваємо харчовою плівкою, кладемо в морозилку на 30 хвилин. Тим часом підготуйте вишню і інші інгредієнти для начинки.
Змішайте два яйця з вершками і 100 грамами цукрової пудри.
Збийте масу до однорідності.
Тісто дістаньте з морозилки і помістіть його в круглу форму. Проколіть виделкою і запікайте 15 хвилин в духовці.
Викладаємо на запечений корж вишню без кісточки.
Зверху розподіляємо підготовлену заливку з вершків і яєць. Випікаємо пиріг в духовці 30 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!