Пісочний пиріг з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Пісочний пиріг з чорницею не залишить нікого байдужим. Він розсипчастий, ніжний. Одна моя подруга постійно робить його на Великдень! Хоча пісочний пиріг з чорницею підійде для будь-якого випадку. Він смачний!
Для пісочного пирога з чорницею можна брати не тільки свіжі, але і заморожені ягоди. Їх спочатку, потрібно помити холодною водою, щоб звільнити від шматочків льоду. Ну і звичайно, чорницю можна замінити на інші ягоди. Цукор в тісто додайте разом з пахтою. Приготування торта зовсім нескладна, його можна робити недільного ранку, щоб порадувати всю сім'ю. Успіхів і приємного апетиту!
- Вершкове масло - 12 Ст. Ложок(10 ложок - в пиріг)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Порошок для випічки - 12 чайних ложок
- Сода - 12 чайних ложок
- Бавовна - 34 склянок
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - За смаком
- Коричневий цукор - 14 склянок
Холодне масло змішайте з борошном і ложкою солі.
Частина отриманої крупки відкладіть в чашку.
До борошна долийте 34 чашки сколотин, розмішати, додати яйце і ванілін.
Міксером замісіть тісто на високій швидкості протягом 1 хвилини.
До тесту додати чорницю.
Тісто акуратно перемішати лопаткою.
В відкладену крупку додайте коричневий цукор і 2 ст. Ложки олії.
Тісто з чорницею посипте крупкою.
Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 50-55 хвилин.
Смачного!