Рецепт Пісочне тісто з майонезом фото

Пісочне тісто з майонезом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Класичний рецепт пісочного тіста базується на маслі або маргарині. Крім цього, є ще один рецепт, як приготувати пісочне тісто з майонезом, який варто покласти в свою кулінарну скарбничку.

Опис приготування:

Незважаючи на те, що в рецепті присутній майонез, який використовують для заправки салатів і маринаду, тісто на його основі підходить для випічки різних десертів: печива, пироги, пряників і іншого. Одним з ключових моментів в приготуванні є температура всіх інгредієнтів, яка повинна бути на рівні кімнатної. Тісто можна приготувати про запас і заморозити або використовувати відразу ж.

  • Борошно - 4, 5 склянки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Олія - 250 грам
  • Цукровий пісок - 200 грам
  • Майонез - 4 Ст. Ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Ваніль - За смаком
пісочне тісто з майонезом - фото крок 1
1. Яйця і майонез заздалегідь дістаю з холодильника. Всі складові розміщую в миску, додаю цукровий пісок і перемішую.
пісочне тісто з майонезом - фото крок 2
2. Потім до суміші ввожу соду, що її гашу оцтом, ванільних цукор. Потроху ввожу частина борошна, але не всю відразу, і кожен раз перемішую до однорідної консистенції без грудочок.
пісочне тісто з майонезом - фото крок 3
3. Масло подрібнюю дрібно ножем або на тертці, кладу в миску до решти інгредієнтів. Міксером перемішую до однорідності.
пісочне тісто з майонезом - фото крок 4
4. Борошняну суміш викладаю на поверхню, яку присипав пшеничним борошном, вимішую еластичне тісто, підмішую решту борошна. Тісто обертають плівкою і залишаю на 30-40 хвилин, потім воно готове до використання.

Схожі рецепти