Пісочне тісто з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт пісочного тіста базується на маслі або маргарині. Крім цього, є ще один рецепт, як приготувати пісочне тісто з майонезом, який варто покласти в свою кулінарну скарбничку.
Незважаючи на те, що в рецепті присутній майонез, який використовують для заправки салатів і маринаду, тісто на його основі підходить для випічки різних десертів: печива, пироги, пряників і іншого. Одним з ключових моментів в приготуванні є температура всіх інгредієнтів, яка повинна бути на рівні кімнатної. Тісто можна приготувати про запас і заморозити або використовувати відразу ж.
- Борошно - 4, 5 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Олія - 250 грам
- Цукровий пісок - 200 грам
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Ваніль - За смаком
1. Яйця і майонез заздалегідь дістаю з холодильника. Всі складові розміщую в миску, додаю цукровий пісок і перемішую.
2. Потім до суміші ввожу соду, що її гашу оцтом, ванільних цукор. Потроху ввожу частина борошна, але не всю відразу, і кожен раз перемішую до однорідної консистенції без грудочок.
3. Масло подрібнюю дрібно ножем або на тертці, кладу в миску до решти інгредієнтів. Міксером перемішую до однорідності.
4. Борошняну суміш викладаю на поверхню, яку присипав пшеничним борошном, вимішую еластичне тісто, підмішую решту борошна. Тісто обертають плівкою і залишаю на 30-40 хвилин, потім воно готове до використання.