Пісочне печиво «Оленка в пелюшці»
(покроковий рецепт з фото)
Російська випічка розсипчаста, м'яка. Готується вона легко і швидко! А одним з найяскравіших представників є печиво "оленка в пелюшці" . Приготовим?
Це печиво родом з дитинства. Пам'ятаю, ще бабуся готувала нам його зі смородиновим варенням або вишнями. Я недавно випадково натрапила на рецепт бабусі, як приготувати печиво "оленка в пелюшці" . Спробуйте і Ви!
- Вершкове масло - 230 грам
- Молоко - 200 грам
- Борошно - 600 грам
- Дріжджі - 3/4 Ст. Ложки
- Цукор - За смаком
- Варення - За смаком
Розігрійте духовку до 180 градусів. Розтопити масло в мікрохвильовій печі або в сотейнику на слабкому вогні.
Збийте тепле масло з 200 грам теплого молока на середній швидкості.
У мисці змішайте 600 г. Борошна і 3/4 ст. L. Дріжджів.
До суміші молока з маслом додайте 100 г. Рослинної олії. Цю масу введіть в борошняну суміш, замісіть м'яке тісто.
Розділити тісто 5 частин.
Розкачайте тісто в коло, посипте цукром.
Розділіть коло на 12 малих трикутників. Використовуйте густе варення, щоб начинка не витекла.
Загорніть тісто в рогалики. Дайте рогалики піднятися, це може зайняти до 2 годин.
Викладіть рогалики на деко і випікайте 20 хвилин при 180. Поки печиво ще тепле, щедро посипте його цукровою пудрою. Приємного чаювання!