Печиво «Оленка в пелюшці»
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт зовсім не нова, а якщо поритися в кулінарних зошитах наших бабусь і мам, то напевно натрапите на такий, як приготувати печиво "оленка в пелюшці" . Просте і доступні ласощі.
Просте і доступне за вартістю печиво. Всередину можна покласти будь-яку начинку: варення, мармелад, шоколад або фрукти, все залежить від ваших смакових уподобань. Таке печиво можна спекти до чаю, брати з собою в школу або на роботу в якості перекусу. Продукти для його приготування продаються в будь-якому магазині. Прикрасити печиво можна цукровою пудрою або перед випічкою змастити яйцем для отримання рум'яної блискучою скоринки.
1. Розтоплюємо масло, борошно з'єднуємо з розпушувачем і сіллю, додаємо до масла, потім додаємо сметану і вимішуємо еластичне тісто. Відправляємо його на 20 хвилин в холодильник.
2. Через відведений час дістаємо тісто, відщипуємо шматочок і розгортаємо його тонким колом. Нарізаємо коло, як піцу, з 8-10 частин (залежить від діаметра), виходять трикутники.
3. Мармелад нарізаємо невеликими шматочками, щоб поміщалися на шматочок тесту і не виходили на його краю. Кладемо його на широку сторону.
4. Загортаємо в формі рулетика і змащуємо кожен збитим яйцем. Викладаємо рулетики на змащене маслом деко (або застелене пергаментом) і випікаємо при 200 градусів півгодини. Смачного!
- Вершкове масло - 200 грам
- Крем - 200 мілілітрів
- Борошно - 3 склянки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Мармелад - За смаком
- Яйце - 1 штука
1. Розтоплюємо масло, борошно з'єднуємо з розпушувачем і сіллю, додаємо до масла, потім додаємо сметану і вимішуємо еластичне тісто. Відправляємо його на 20 хвилин в холодильник.
2. Через відведений час дістаємо тісто, відщипуємо шматочок і розгортаємо його тонким колом. Нарізаємо коло, як піцу, з 8-10 частин (залежить від діаметра), виходять трикутники.
3. Мармелад нарізаємо невеликими шматочками, щоб поміщалися на шматочок тесту і не виходили на його краю. Кладемо його на широку сторону.
4. Загортаємо в формі рулетика і змащуємо кожен збитим яйцем. Викладаємо рулетики на змащене маслом деко (або застелене пергаментом) і випікаємо при 200 градусів півгодини. Смачного!