Рецепт Печиво «Оленка в пелюшці» фото

Печиво «Оленка в пелюшці»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей
Випічка, Печиво

Цей рецепт зовсім не нова, а якщо поритися в кулінарних зошитах наших бабусь і мам, то напевно натрапите на такий, як приготувати печиво "оленка в пелюшці" . Просте і доступні ласощі.

Просте і доступне за вартістю печиво. Всередину можна покласти будь-яку начинку: варення, мармелад, шоколад або фрукти, все залежить від ваших смакових уподобань. Таке печиво можна спекти до чаю, брати з собою в школу або на роботу в якості перекусу. Продукти для його приготування продаються в будь-якому магазині. Прикрасити печиво можна цукровою пудрою або перед випічкою змастити яйцем для отримання рум'яної блискучою скоринки.

1. Розтоплюємо масло, борошно з'єднуємо з розпушувачем і сіллю, додаємо до масла, потім додаємо сметану і вимішуємо еластичне тісто. Відправляємо його на 20 хвилин в холодильник.

2. Через відведений час дістаємо тісто, відщипуємо шматочок і розгортаємо його тонким колом. Нарізаємо коло, як піцу, з 8-10 частин (залежить від діаметра), виходять трикутники.

3. Мармелад нарізаємо невеликими шматочками, щоб поміщалися на шматочок тесту і не виходили на його краю. Кладемо його на широку сторону.

4. Загортаємо в формі рулетика і змащуємо кожен збитим яйцем. Викладаємо рулетики на змащене маслом деко (або застелене пергаментом) і випікаємо при 200 градусів півгодини. Смачного!


  • Вершкове масло - 200 грам
  • Крем - 200 мілілітрів
  • Борошно - 3 склянки
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Мармелад - За смаком
  • Яйце - 1 штука
Просте і доступне за вартістю печиво. Всередину можна покласти будь-яку начинку: варення, мармелад, шоколад або фрукти, все залежить від ваших смакових уподобань. Таке печиво можна спекти до чаю, брати з собою в школу або на роботу в якості перекусу. Продукти для його приготування продаються в будь-якому магазині. Прикрасити печиво можна цукровою пудрою або перед випічкою змастити яйцем для отримання рум'яної блискучою скоринки.

1. Розтоплюємо масло, борошно з'єднуємо з розпушувачем і сіллю, додаємо до масла, потім додаємо сметану і вимішуємо еластичне тісто. Відправляємо його на 20 хвилин в холодильник.

2. Через відведений час дістаємо тісто, відщипуємо шматочок і розгортаємо його тонким колом. Нарізаємо коло, як піцу, з 8-10 частин (залежить від діаметра), виходять трикутники.

3. Мармелад нарізаємо невеликими шматочками, щоб поміщалися на шматочок тесту і не виходили на його краю. Кладемо його на широку сторону.

4. Загортаємо в формі рулетика і змащуємо кожен збитим яйцем. Викладаємо рулетики на змащене маслом деко (або застелене пергаментом) і випікаємо при 200 градусів півгодини. Смачного!

Схожі рецепти