Пісний салат з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
В пост можна і потрібно їсти здорову, але поживну їжу. Ситний салат з бобових - дуже хороший приклад. Всім рекомендую на замітку легкий рецепт пісного салату з квасолею! тим, хто на дієті, теж.
Квасоля - це прекрасне джерело білка, особливо під час посту. Для приготування пісного салату з квасолею нам знадобиться готова консервована квасоля (приблизно дві банки, залежить від обсягу). Салата виходить досить багато. До речі, можете ще й горішки в нього додати за смаком, ваші улюблені.
- Квасоля консервована - 300-400 грам
- Часник - 4 зубчики
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 0, 5 склянки
- Стручкова квасоля - 300 грам
- Стебло селери - 2 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Спеції - За смаком
Злийте рідину з консервованої квасолі.
Зробіть заправку: часник дрібно порубати, а потім перетріть з 0, 5 чайної ложки солі, поступово підливайте оливкова олія і лимонний сік.
Заправкою залийте квасолю, перемішайте, дайте квасолі настоятися хвилин 25.
Тим часом відваріть стручкову квасолю в підсоленій воді до готовності. Злийте воду, промийте варену квасолю холодною водою.
Стебла селери поріжте дрібно, петрушку промийте і порубати крупно.
До квасолі консервованої додайте стручкову, зелень і селеру, посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте.
Ось пісний салат з квасолею і готовий. Смачного!