Пісний пиріг з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як приготувати пісний пиріг з ягодами в домашніх умовах. Я ось таким цікавим способом привітала маму з днем народження - він якраз потрапив на Пост, тому замінила їм торт!
Думаю, ви ще такого не пропобалі! Коли день народження моєї мами потрапив на Пост, який вона дотримувалася, я трохи розгубилася - що ж їй можна спекти? виявилося, що цей веганські пиріг підходить і тим, хто поститься, - ось тільки всі інгредієнти особисто мені довелося делегувати шукати. Але пиріг вийшов смачним, і рецепт приготування пісного пирога з ягодами всім сподобався! Спробуйте і ви!
- Борошно - 1.5 склянки
- Крохмаль - 0.5 склянки (і ще одна ст.Л. - в начинку)
- Кокосова олія - 3/4 склянки (бажано - в охолодженому вигляді, порубати шматочками)
- Ягоди - 4 склянки (у мене - журавлина, але підійдуть і інші)
- Кленовий сироп - 1 Склянка (половина - в тісто, половина - в начинку. Можна замінити медом)
- Вода холодна - 3 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1/2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
1. У цьому пирозі головне - це хрустке тісто! Робимо його так: кокосове масло відправимо в морозилку, а в мисці змішаємо борошно і крохмаль. Потім додамо воду і сироп, швидко перемішаємо. Потім - порізане шматочками масло. Вимішуємо руками швидко і потужно, підкидаючи і перевертаючи тісто. Ягоди промиємо і залишимо поки сохнути.
2. Тісто розгортаємо в пласт. Приблизно третина прибираємо поки в сторону, а з залишився тесту робимо корж, вистілая тісто в форму для запікання. Зверху всипаємо ягоди.
3. В окремій мисці змішаємо залишився кленовий сироп з лимонним соком, корицею і 1 ст.Л. Крохмалю. Вимішати до однорідності, заливаємо ягоди. Із залишків тіста робимо однакові сердечка.
4. Викладаємо серця поверх ягід, і відправимо запікатися на 40-50 хвилин, поки верхній шар не стане золотистим, а ягідна суміш не почне перетворюватися в желе. Готово!