Відкритий пиріг з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви віддаєте перевагу легкі, красиві і смачні десерти, тоді відкритий пиріг з ягодами в домашніх умовах ваш варіант. Соковитий, яскравий, апетитний, він не залишить вас байдужими.
Рецепт приготування відкритого пирога з ягодами хороший тим, що використовувати можна як свіжі, так і заморожені ягідки. Кількість, а також різноманітність начинки, втім, як і її солодкість, залежать тільки від ваших смакових уподобань. Насолоджуйтесь по-справжньому апетитними і нескладними десертами!
- Борошно - 2 склянки
- Мигдаль - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 120 грам
- Вода - 5-7 Ст. Ложок
- Ягоди - За смаком
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
1. Почніть з того, що відправте в чашу блендера мигдаль і подрібніть його.
2. При бажанні ви можете в рецепт приготування відкритого пирога з ягодами використовувати і інші горішки до смаку.
3. У глибокій мисці з'єднайте просіяне борошно, подрібнений мигдаль і дрібку солі.
4. Охолоджене вершкове масло наріжте дрібно (можна натерти на тертці) і додайте в тісто. Як слід перемішайте все, щоб маса стала однорідною. По одній ложці вливайте холодну воду.
5. Замішуйте тісто спочатку ложкою, а потім руками, додаючи воду при необхідності.
6. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде два тонких коржа на невелику форму. Відразу розділіть тісто на 2 частини і скачайте в кульку. Загорніть харчовою плівкою і відправте в холодильник приблизно на годину.
7. Охолоджене тісто розкачати по діаметру форми. При бажанні відкритий пиріг з ягодами в домашніх умовах можна зробити на деку.
8. Щоб перенести тісто у форму і воно не порвалося, складіть його акуратно.
9. А в формі знову розрівняйте.
10. Ображати зайві краю. До цього часу вже потрібно розігріти духовку.
11. Ягоди з'єднайте з кукурудзяним крохмалем і акуратно перемішайте. При бажанні можна додати трохи цукру за смаком.
12. Викладіть ягоди на тісто і відправте форму в духовку.
13. Ось такий нескладний варіант, як зробити відкритий пиріг з ягодами. Запікайте близько 25-35 хвилин до рум'яності. Смачного!