Рецепт Пісний пиріг з яблуками фото

Пісний пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Фрукти , Яблука
Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пісний пиріг з яблуками - пиріг, який незважаючи на свою приналежність до категорії пісних страв, вражає багатством і насиченістю смаків і ароматів. Готується просто, виходить дуже смачним!

Опис приготування:

Пропоную вашій увазі простий рецепт пісного пирога з яблуками, який може стати в нагоді вам ще й в приготуванні пісного печива або тарталеток, оскільки тісто для них готується точно так же. Я, втім, в пост неодмінно готую саме пісний пиріг з яблуками - він дуже смачний сам по собі, а також дозволяє експериментувати з різними смаковими добавками типу цедри лимона або апельсина, імбиру і мн. Ін. Скільки разів готувала цей пиріг - завжди виходить дуже смачно, із задоволенням лопають і діти, і дорослі. Так що рецепт перевірений особисто, і ви можете не сумніватися - якщо зробите все як показано, у вас вийде дуже смачний пісний пиріг з яблуками

  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2/3 склянки
  • Вода крижана - 6 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яблука - 3 штуки
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - - За смаком
пісний пиріг з яблуками - фото крок 1
У глибокій мисці змішуємо борошно, цукор, олія, воду і сіль. Перемішуємо, руками протягом 5-10 хвилин замішуємо тісто. Формуємо з тіста кульку, відправляємо його в холодильник на 1 час.
пісний пиріг з яблуками - фото крок 2
Яблука нарізаємо на дольки довільного розміру.
пісний пиріг з яблуками - фото крок 3
Змішуємо в мисці яблука, крохмаль, корицю, цукрову пудру і трошки (столову ложку) борошна. Гарненько перемішуємо.
пісний пиріг з яблуками - фото крок 4
Розкачуємо тісто в корж, викладаємо її в змащену маслом форму для запікання. Викладаємо в центр тесту начинку, zashtipиvaem кінець, формуючи красивий пиріг.
пісний пиріг з яблуками - фото крок 5
Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо до утворення золотистої скоринки (час не вказую, тому що воно залежить від вашої духовки - орієнтуйтеся на вигляд пирога, готовність неважко визначити по золотистого кольору тесту).
пісний пиріг з яблуками - фото крок 6
Готовий пісний пиріг з яблуками злегка охолоджуємо, посипаємо цукровою пудрою (опціонально) і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти