Пісний пиріг з каркаде
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з пісного тіста на основі свежезаваренного червоного чаю каркаде готується легко і виходить м'яким, маючи при цьому щільну корочку, яка виходить завдяки присутності рисової муки.
В даному рецепті використовується два види борошна - пшеничне цільнозернових і рисова, яку при необхідності можна замінити такою ж кількістю пшеничного борошна вищого або першого сорту, що, проте, знизить користь готової випічки. Також слід врахувати, що при додаванні в тісто дуже солодкого варення, цукровий пісок бажано виключити.
- Вода - 250 мілілітрів
- Варення (густе) - 150 грам
- Борошно пшеничне цільнозернових - 150 грам
- Борошно рисове - 100 грам
- Цукровий пісок - 40-50 грам
- Олія соняшникова (rafinirovannoe) - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 10 грам
- Гібіскус (сушені пелюстки суданської троянди) - 4-5 грам
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Сіль кухонна - 1 щіпка
Підготуйте всі перераховані інгредієнти, враховуючи, що замість сушених пелюсток суданської троянди (гібіскус) можна використовувати каркаде в пакетиках (1 шт.). А варення для цього пирога підійде густе (яблучне, slivovoe і інші.).
В першу чергу залийте каркаде гарячою водою і дайте настоятися 4-5 хвилин.
Поки заварюється чай, з'єднайте в глибокій мисці просіяні пшеничне і рисове борошно, щіпку солі, розпушувач, цукор і корицю.
Удліте з завареного чаю пелюстки троянди (або чайний пакетик) і додайте густе варення, змішайте компоненти.
Порціями влийте в суху основу рідку суміш і добре перемішайте масу віночком.
Додайте в тісто олію і знову добре перемішайте.
Викладіть в підготовлену форму тісто сметанному консистенції і випікайте в розігрітій до 180-190 градусів духовці.
Час приготування пісного пирога з каркаде становить приблизно 40-45 хвилин. Розріжте пиріг на порційні шматочки і подавайте після повного охолодження. За бажанням готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.