Пісний паштет з квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пісного паштету з квасолі. У приготуванні пісного паштету використовується кілька сортів квасолі і різні горіхи. Сюди додають кунжут.
Кількість порцій: 6-7
- Лаваш вірменський - 1 штука
- Квасоля біла суха - 150 грам
- Сіль морська - 0, 5 чайних ложки
- Оливкова олія - 80 мілілітрів
- Кунжут - 50 грам
- Часник - 2 часточки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Лимон - 0, 5 штуки
1. В першу чергу замочимо годин на шість-вісім квасоля в холодній воді. Після воду зливаємо, і наливаємо чистої води. Ставимо на вогонь і варимо приблизно години півтори.
2. Очищаємо ріпчасту цибулю та нарізаємо його півкільцями. У сковороді на рослинному маслі злегка його страхуємо, колір поміняти він не повинен, а просто стане прозорим.
3. Додаємо цибулю до звареної квасолі і за допомогою блендера гарненько все подрібнюємо.
4. У кавомолці або блендері в порошок перемелює кунжут і додаємо в суміш з квасолі. Сюди ж додаємо оливкову олію і продовжуємо подрібнювати. У нас виходить консистенція паштету, пластична і густа.
5. Часник із сіллю добре розтираємо в ступці. Краще використовувати морську сіль. До паштету додаємо подрібнений часник і лимонний сік, гарненько перемішуємо. Пробуємо на сіль. Перекладаємо в форму або намазуємо на лаваш і звертаємо рулетом.
6. Паштет можна подавати у вигляді рулету або з лавашем.