Рецепт Пісний паштет з квасолі фото

Пісний паштет з квасолі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Лаваш
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На вечерю , На сніданок
Паштети
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Рецепт приготування пісного паштету з квасолі. У приготуванні пісного паштету використовується кілька сортів квасолі і різні горіхи. Сюди додають кунжут.

Кількість порцій: 6-7
  • Лаваш вірменський - 1 штука
  • Квасоля біла суха - 150 грам
  • Сіль морська - 0, 5 чайних ложки
  • Оливкова олія - 80 мілілітрів
  • Кунжут - 50 грам
  • Часник - 2 часточки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Лимон - 0, 5 штуки
пісний паштет з квасолі - фото крок 1
1. В першу чергу замочимо годин на шість-вісім квасоля в холодній воді. Після воду зливаємо, і наливаємо чистої води. Ставимо на вогонь і варимо приблизно години півтори.
пісний паштет з квасолі - фото крок 2
2. Очищаємо ріпчасту цибулю та нарізаємо його півкільцями. У сковороді на рослинному маслі злегка його страхуємо, колір поміняти він не повинен, а просто стане прозорим.
пісний паштет з квасолі - фото крок 3
3. Додаємо цибулю до звареної квасолі і за допомогою блендера гарненько все подрібнюємо.
пісний паштет з квасолі - фото крок 4
4. У кавомолці або блендері в порошок перемелює кунжут і додаємо в суміш з квасолі. Сюди ж додаємо оливкову олію і продовжуємо подрібнювати. У нас виходить консистенція паштету, пластична і густа.
пісний паштет з квасолі - фото крок 5
5. Часник із сіллю добре розтираємо в ступці. Краще використовувати морську сіль. До паштету додаємо подрібнений часник і лимонний сік, гарненько перемішуємо. Пробуємо на сіль. Перекладаємо в форму або намазуємо на лаваш і звертаємо рулетом.
пісний паштет з квасолі - фото крок 6
6. Паштет можна подавати у вигляді рулету або з лавашем.

Схожі рецепти