Пісні яблучні маффіни
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу, як приготувати пісні яблучні маффіни - низькокалорійний десерт для тих, хто стежить за своєю фігурою. Це апетитне ласощі без цукру, яке містить багато вітамінів.
Якщо вам нема в чому перемолоти вівсяні пластівці, то їх можна використовувати і цілими. Але в цьому випадку маффіни менше піднімуться при випіканні, тому форму потрібно буде наповнювати тестом до самого верху.
Також при використанні цілих пластівців їм потрібно дати трохи розмокнути в соку. Для цього їх потрібно залити соком мінімум на 10 хвилин.
- Борошно грубого помелу - 2 склянки (або з висівками)
- Мелені вівсяні пластівці - 0, 5 склянки
- Яблуко - 1 штука (велике)
- Сік без Сахара - 0, 5 склянки (яблучний, ананасовий або виноградний)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
- Сухофрукти - За смаком
Яблуко вимийте, зніміть з нього шкірку, виймаючи серцевину і поріжте невеликими шматочками. Можете використовувати будь-які сухофрукти. Я використовую родзинки і попередньо замочую його в окропі на 5 хвилин.
Для приготування тіста залийте мелені вівсяні пластівці соком і дайте постояти 10 хвилин. Потім покладіть туди яблука і родзинки. Борошно просійте, погасіть соду оцтом і все добре перемішайте. У тісто можна додати ложку рослинної олії.
Форму для мафінів змастіть рослинною олією, щоб їх було легше виймати. За допомогою столової ложки розкладіть тісто по формах. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Випікаються маффіни близько 20 хвилин. Коли цей час пройде, вимкніть вогонь в духовці і дайте їм постояти ще 5 хвилин. Коли маффіни охолонуть, дістаньте їх з форми і подавайте на стіл.