Пісні пиріжки з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Пісні пиріжки з капустою - класичні російські пиріжки, які прийнято готувати під час посту, хоча в принципі можна з успіхом готувати і круглий рік. Рецепт гранично простий, варто спробувати.
Пропоную вашій увазі до божевілля простий рецепт пісних пиріжків з капустою. Ну, як простий - зрозуміла справа, що приготування пиріжків - це процедура досить марудна і трудомістка, проте саме цей рецепт дійсно дуже простий в порівнянні з іншими. Готувати пісні пиріжки з капустою мене навчила моя мама, її - моя бабуся (її мама), так що рецепт можна називати традиційним - адже він передається з покоління в покоління. В цілому, це дуже хороші, придатні пиріжки для поста, хоча особисто я їх готую не тільки в пост, але і взагалі цілий рік.
- Борошно - 600 грам
- Олія соняшникова - 1/2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 120 грам
- Вода тепла - 1 Склянка
- Дріжджі швидкодіючі - 5 грам
- Морква - 1 штука
- Капуста - 1 штука
- Спеції - - За смаком
У мисці змішуємо борошно і сухі дріжджі. В окремій ємності змішуємо теплу воду, половину масла, сіль і цукор.
Невеликими порціями додаємо рідку суміш до сухої, руками замішуємо тісто.
Коли вся рідка суміш буде додана до сухої, додаємо залишився рослинне масло і гарненько замішуємо тісто руками.
Тісто накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 1 час.
Моркву натираємо на середній тертці, капусту дрібно шаткуємо. Розігріваємо в сотейнику трохи масла, пару хвилин підсмажуємо в ньому морква.
Додаємо капусту і спеції, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо під кришкою до м'якості овочів.
Коли начинка охолоне, а тісто підніметься, приємні пироги: тісто розгортаємо в ковбаску і нарізаємо на шматочки однакового розміру, кожен шматочок розгортає в коржик, в центр коржі кладемо трохи начинки, защипуємо краю і формуємо, таким чином, пиріжок. Пиріжки швом вниз викладаємо на змащене маслом деко і запікаємо до готовності при температурі 190 градусів (час запікання сильно залежить від величини пиріжків і духовки, так що орієнтуйтеся на вигляд пиріжків - коли добре зарум'яняться, можна діставати).
Пісні пиріжки з капустою готові. Смачного!