Рецепт Пісні пиріжки з капустою фото

Пісні пиріжки з капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Овочі, Капуста
Пісні страви
На обід, На вечерю, На природу
Випічка, Пиріжки

Пісні пиріжки з капустою - класичні російські пиріжки, які прийнято готувати під час посту, хоча в принципі можна з успіхом готувати і круглий рік. Рецепт гранично простий, варто спробувати.

Пропоную вашій увазі до божевілля простий рецепт пісних пиріжків з капустою. Ну, як простий - зрозуміла справа, що приготування пиріжків - це процедура досить марудна і трудомістка, проте саме цей рецепт дійсно дуже простий в порівнянні з іншими. Готувати пісні пиріжки з капустою мене навчила моя мама, її - моя бабуся (її мама), так що рецепт можна називати традиційним - адже він передається з покоління в покоління. В цілому, це дуже хороші, придатні пиріжки для поста, хоча особисто я їх готую не тільки в пост, але і взагалі цілий рік.

  • Борошно - 600 грам
  • Олія соняшникова - 1/2 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 120 грам
  • Вода тепла - 1 Склянка
  • Дріжджі швидкодіючі - 5 грам
  • Морква - 1 штука
  • Капуста - 1 штука
  • Спеції - - За смаком
пісні пиріжки з капустою - фото крок 1
У мисці змішуємо борошно і сухі дріжджі. В окремій ємності змішуємо теплу воду, половину масла, сіль і цукор.
пісні пиріжки з капустою - фото крок 2
Невеликими порціями додаємо рідку суміш до сухої, руками замішуємо тісто.
пісні пиріжки з капустою - фото крок 3
Коли вся рідка суміш буде додана до сухої, додаємо залишився рослинне масло і гарненько замішуємо тісто руками.
пісні пиріжки з капустою - фото крок 4
Тісто накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 1 час.
пісні пиріжки з капустою - фото крок 5
Моркву натираємо на середній тертці, капусту дрібно шаткуємо. Розігріваємо в сотейнику трохи масла, пару хвилин підсмажуємо в ньому морква.
пісні пиріжки з капустою - фото крок 6
Додаємо капусту і спеції, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо під кришкою до м'якості овочів.
пісні пиріжки з капустою - фото крок 7
Коли начинка охолоне, а тісто підніметься, приємні пироги: тісто розгортаємо в ковбаску і нарізаємо на шматочки однакового розміру, кожен шматочок розгортає в коржик, в центр коржі кладемо трохи начинки, защипуємо краю і формуємо, таким чином, пиріжок. Пиріжки швом вниз викладаємо на змащене маслом деко і запікаємо до готовності при температурі 190 градусів (час запікання сильно залежить від величини пиріжків і духовки, так що орієнтуйтеся на вигляд пиріжків - коли добре зарум'яняться, можна діставати).
пісні пиріжки з капустою - фото крок 8
Пісні пиріжки з капустою готові. Смачного!

Схожі рецепти