Рецепт Пісні картопляні млинці фото

Пісні картопляні млинці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Картопля
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тонкі і ситні пісні млинці можна спекти з картопляного пюре. Ніколи не пробували таких? Значить вам не дарма попався на очі цей рецепт. Урізноманітніть своє меню, спечіть смачні млинці!

Опис приготування:

Пісні картопляні млинці дуже ніжні і смачні. З них можна приготувати смачний торт з грибною начинкою, адже під час посту у кого-небудь і падає свято. У саме тісто можна додати дрібно посічену зелень, таким чином млинці будуть веселими і яскравими. Рецепт приготування пісних картопляних млинців нескладний. Але вам доведеться під час процесу коригувати тісто (додавати або воду, або мука), адже картопля буває різний, з різною кількістю крохмалю. Але суть рецепта я виклав, а ви мене зрозуміли - чи не так? готуйте, буде смачно!

  • Картопля - 3-4 штук (середнього розміру)
  • Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
пісні картопляні млинці - фото крок 1
Очистимо, помиємо і наріжемо картопля. Перекладаємо його в каструлю, заливаємо водою (трохи вище рівня картоплі) і сіль. Варимо до готовності.
пісні картопляні млинці - фото крок 2
Коли картопля звариться, измельчим його разом з відваром за допомогою блендера. Це як раз той випадок, коли пюре з картоплі необхідно зробити блендером, воно вийде клейким.
пісні картопляні млинці - фото крок 3
Викладаємо масу в миску, наливаємо воду і розмішуємо. А тепер додамо борошно.
пісні картопляні млинці - фото крок 4
Перемішуємо вінчиком або міксером до однорідності, а після вливаємо олію. Розмішуємо і даємо тесту постояти хвилин 15-20.
пісні картопляні млинці - фото крок 5
Змащуємо сковороду рослинною олією, розігріваємо її на вогні вище середнього. Наливаємо тісто, але не на всю сковороду, інакше буде важко перевертати млинці і вони можуть рватися. Смажимо млинці з обох сторін до готовності.

Схожі рецепти