Пісна випічка з маком
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам захотілося з'їсти смачненьке, але свої переваги ви віддаєте пісної їжі, то цей рецепт пісної випічки з маком стане для вас знахідкою. Спечемо ароматний рулет з маком до чаю!
Цей рецепт простий у виконанні. Він привабливий тим, що в ньому немає здоби. І, незважаючи на те, що тісто піднімається на дріжджах, воно виходить легким, не обтяженим ні крапелькою жиру. Раніше подібну пісну випічку з маком готували, коли стояли пісні дні. Тісто замішується осінь легко і виходить з першого разу. Подають таку випічку, попередньо нарізавши її порційно. При бажанні можна злегка присипати цукровою пудрою.
- Борошно - 600 грам
- Дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 230 грам
- Сіль - 2, 5 чайних ложки
- Вода - 200 мілілітрів
- Масло рослинне - 4, 5 Ст. Ложки
- Мак - 300 грам
1. Борошно вищого сорту просійте в окремий посуд. Ця проста операція убезпечить тісто від попадання борошняних грудочок.
2. У миску з теплою водою всипте необхідну кількість сухих дріжджів. Дайте їм час розчинитися. Знадобиться близько 15 хвилин в теплому місці.
3. Поступово з'єднайте розчинилися дріжджі з борошном. Слід весь час заважати столовою ложкою і підсипати муку. Долийте в заміс газовану мінеральну воду. Покладіть цукровий пісок, сіль. Продовжуйте вимішувати. В кінці додайте трохи рослинного масла. Як тільки масу буде незручно заважати ложкою, викладіть її на поверхню, попередньо підсипте борошно. Зігнати і поставте в тепло, накривши рушником. Через сорок хвилин тісто збільшиться вдвічі.
4. А поки залийте окропом мак. Після того як він відстоїться 10 хвилин, злийте воду. Потримайте мак на ситі деякий час. Мак з'єднайте з цукром. Перетріть ретельно, до отримання однорідної маси.
5. З тіста скачайте дві кулі, кожен з яких потім розкачайте на поверхні, присипаної борошном. По поверхні розкачане пласта розкладіть перетертий мак.
6. Скрут тісто в рулетку. Ретельно притискайте тісто з боків. Покладіть заготовку на деко, змащений маслом, швом вниз. Розведіть цукор у воді, змастіть получівщімся сиропом кожен рулет. Залиште хвилин на 20 навпаки.
7. Поставте деко в духовку (з температурою 200 градусів) на півгодини. Достав, охолодіть готову випічку. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати пісну випічку з маком, зможете подати її до столу. Приємного чаювання!