Рецепт Пісна пряник фото

Пісна пряник
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей
Випічка, Пряники

Класичний рецепт пісної пряники стане в нагоді не тільки православним віруючим, але і всім, хто намагається обмежити себе в споживанні здобного тіста. Подробиці - в рецепті!


Колись пряник була одним з найпопулярніших видів традиційної російської випічки. Готували її з пряникового тесту з додаванням великої кількості меду, сухофруктів (перш за все родзинок), горіхів, цукатів - борошна в пряники набагато менше, ніж в здобної випічки.

Існують десятки рецептів пряників, але правильна пряник складається з двох коржів, між якими знаходиться шар варення або повидла. Зверху вона може бути покрита глазур'ю або цукровою пудрою. До речі, колись російські пряники були величезними - до півтора метрів в ширину! З'їдали їх не в один присід:).

Пропоную вам найпростіший рецепт приготування пісної пряники, для якого практично не буде потрібно нічого, крім тих продуктів, які завжди є на кухні. За рахунок великої кількості горіхів і сухофруктів ця пряник дуже ситна, але при цьому не позначається фігурі (якщо, звичайно, ви не будете нею зловживати). Приступимо?


  • Вода - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Какао - 2 Ст. Ложки (можна замінити міцною кавою або дуже міцним чаєм)
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки(+1 столова ложка для змащування форми)
  • Ізюм - 0, 5 склянки
  • Горіхи - 0, 5 склянки
  • Спеції - За смаком (обкладинка, гвоздика, ваніль і т.Д.)
  • Борошно - 1, 5-2 склянки (скільки візьме тісто)
пісна пряник - фото крок 1
У невеликій каструлі або кухлик нагріти воду, всипати цукор, покласти мед. Влити олію і нагрівати, помішуючи, доти, поки цукор повністю не розчиниться.
пісна пряник - фото крок 2
Поки основа для тіста остигає (вона повинна бути 35-40С), заллємо родзинки гарячою водою, щоб розпарився.
пісна пряник - фото крок 3
І подрібнити волоські горіхи - без фанатизму, просто нарубаємо ножем; ).
пісна пряник - фото крок 4
Введемо в основу для тіста соду, какао і прянощі, ретельно перемішати.
пісна пряник - фото крок 5
Почнемо поступово додавати просіяне борошно. Тісто має вийти консистенції густої сметани.
пісна пряник - фото крок 6
З'єднаємо його з родзинками і горіхами, викладемо в змащену маслом форму.
Випікати будемо в розігрітій до 180С духовці приблизно 35-40 хвилин - готовність можна легко визначити за допомогою дерев'яної палички.
пісна пряник - фото крок 7
Готову пряники можна змастити варенням, покрити глазур'ю або посипати цукровою пудрою. Але краще все-таки "старовинний" варіант - розрізати її вздовж і прошарувати повидлом; ).
Приємного чаювання!

Схожі рецепти