Пісна пряник
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт пісної пряники стане в нагоді не тільки православним віруючим, але і всім, хто намагається обмежити себе в споживанні здобного тіста. Подробиці - в рецепті!
Колись пряник була одним з найпопулярніших видів традиційної російської випічки. Готували її з пряникового тесту з додаванням великої кількості меду, сухофруктів (перш за все родзинок), горіхів, цукатів - борошна в пряники набагато менше, ніж в здобної випічки.
Існують десятки рецептів пряників, але правильна пряник складається з двох коржів, між якими знаходиться шар варення або повидла. Зверху вона може бути покрита глазур'ю або цукровою пудрою. До речі, колись російські пряники були величезними - до півтора метрів в ширину! З'їдали їх не в один присід:).
Пропоную вам найпростіший рецепт приготування пісної пряники, для якого практично не буде потрібно нічого, крім тих продуктів, які завжди є на кухні. За рахунок великої кількості горіхів і сухофруктів ця пряник дуже ситна, але при цьому не позначається фігурі (якщо, звичайно, ви не будете нею зловживати). Приступимо?
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Какао - 2 Ст. Ложки (можна замінити міцною кавою або дуже міцним чаєм)
- Масло рослинне - 0, 5 склянки(+1 столова ложка для змащування форми)
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Горіхи - 0, 5 склянки
- Спеції - За смаком (обкладинка, гвоздика, ваніль і т.Д.)
- Борошно - 1, 5-2 склянки (скільки візьме тісто)
Випікати будемо в розігрітій до 180С духовці приблизно 35-40 хвилин - готовність можна легко визначити за допомогою дерев'яної палички.
Приємного чаювання!