Пісна бананова пряник в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Скільки всього можна приготувати в мультиварці! погодьтеся, в ній часом піч зручніше, ніж в духовці. І виходить іноді навіть краще. Ось, як приготувати пісну бананову пряник в мультиварці.
Готувати пишну здобу можна і без яєць. Навіть у пісні дні можна примудритися спекти смачну пряник, не позбавлену легкості. М'якість їй додало бананове пюре, а газ, що знаходиться у воді, підняв тісто під час випікання.
- Борошно - 300 грам
- Банани - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Ванілін - 1 штука
- Розпушувач - 15 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Горіхи - 100 грам
- Вода газована - 100 грам
Спочатку розберемося з бананами. Вони нам повинні замінити елемент яєць, так як теж мають сполучними здібностями. Розминаємо шматочки бананів вилочкою або картофеледавкой.
Просіваємо борошно. Змішуємо її з розпушувачем, ваніліном, дрібкою солі і цукром. З'єднуємо соняшникову олію з газованою водою, змішуємо з борошном, ретельно розтираючи грудочки виделкою. В кінці додаємо бананове пюре і горіхи. Замішуємо тісто.
Беремо чашу від мультиварки, змащуємо стінки і дно рослинним маслом. Виливаємо туди тісто до останньої крапельки. Ставимо випікатися пряник в режимі "випічка" на півтори години.
Коли мультиварка подасть сигнал, можна відкривати і діставати нашу пряник. Газована вода надала їй пишність, як ніби яйця поклали! Посипаємо зверху цукровою пудрою. Смачного!