Пісна пряник в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам спробувати дуже смачний пісний пиріг, який готується в лічені хвилини, беручи до уваги часу випічки. Для пирога приготуйте будь кисле або солодке варення, бажано густе.
Для пісної пряники використовуйте тільки рафінована олія без запаху і густе варення. Пиріг виходить солодким, ніжним і в міру вологим. Для посилення аромату можна використовувати різні спеції, наприклад гвоздику, імбир або корицю, мускатний горіх.
- Варення - 1 Склянка
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Цукор - 100-200 грам (в залежності від варення, в кисле 200 г, солодке 100 г)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 штука (упаковочка)
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 2 склянки
Відміряйте продукти для пряники. Я взяла абрикосове варення, в міру солодке, тому додала 100 г пісочний. Всі мої склянки 200 грамові.
З'єднайте варення з цукром і рослинним маслом. Перемішайте на скільки це можливо.
Додайте просіяне борошно з розпушувачем і ванільним цукром. Можна додати ще апельсинової цедри. Вона відмінно підходить до АБРИКОСКО. Перемішайте.
Тісто має у вас вийде в міру густе, липке.
Каструлю мультиварки змастіть рослинною олією. Перекладіть тісто і розподіліть його рівномірно по формі. Встановіть каструлю в мультиварку. Виберіть режим "випічка", час 50 хвилин. Початок.
Пиріг готовий. Відкрийте мультиварку, дайте пряники трохи охолонути.
Обережно витягніть пиріг їх форми і остудіть. При подачі посипте цукровою пудрою або полийте варенням. Приємного!