Медова пряник пісна
(покроковий рецепт з фото)
Пісні страви актуальні не тільки під час Великого Посту, вони є хорошим і дієтичним доповненням щоденного столу. Сьогодні розповім, як приготувати пісну медову пряник.
Це пісне блюдо повністю зруйнує стереотипи про те, що пісна їжа несмачна і досить нудна. Така пряник стане справжньою окрасою столу, особливо якщо урізноманітнити її яким-небудь прикрасою. Я люблю змащувати готову страву (вже остигле! ) журавлинним варенням або будь-яким наявним в холодильнику джемом.
Також можна використовувати цукрову пудру або крихту халви.
- Борошно - 350-400 грам
- Цукор - 200 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вода - 250 мілілітрів
- Ізюм - 100 грам
- Горіхи - 100 грам (подрібнені)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
1
Змішую цукор, воду, мед і рослинне масло. Помішуючи, доводжу до температури 60 градусів.
2
У великій мисці змішую просіяне борошно, какао, розпушувач, корицю і кардамон.
3
З'єдную отримані суміші і за допомогою міксера збиваю. Можна зробити це виделкою, але тоді тісто буде не таким повітряним.
4
Додаю родзинки і горіхи.
5
У попередньо политу водою силіконову форму виливаю тісто. Ставлю в розігріту до двохсот градусів духовку і чекаю 35 хвилин.