Рецепт Медова пряник з яблуками фото

Медова пряник з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Фрукти , Яблука
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Випічка , Пряники
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дивовижна медова пряник з яблуками не залишить в байдужих зовсім нікого. Приголомшливий пряний аромат наповнить ваш будинок і створить затишну атмосферу свята. Дуже раджу спробувати!

Опис приготування:

Як видно з рецепта, приготувати медову пряник з яблуками зовсім не складно. Якщо ви не хочете щоб пряник була з кислинкою, то просто не додавайте журавлину. Спеції ви можете використовувати будь-які на ваш розсуд. Загалом, раджу, буде смачно!

  • Мед - 300 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Борошно вівсяне - 50 грам
  • Funduk - 50 грам (або мелений смажений мигдаль)
  • Розпушувач - 15 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Мелений імбир - 1/3 чайних ложки
  • Кардамон - 1/3 чайних ложки
  • Гвоздика - 4 штуки (палички)
  • Мускатний горіх - 1/4 штуки (подрібнений)
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Яблуко - 3 штуки
  • Журавлина - 0, 5 склянки
медова пряник з яблуками - фото крок 1
1. Молоко з медом поставте на плиту, розігрівайте до повного розчинення меду. Пшеничне і вівсяне борошно, розпушувач, горіхи, сіль і спеції (в т.Ч. Цедру) перемішайте в мисці.
медова пряник з яблуками - фото крок 2
2. Яблука очистіть від шкірки і поріжте на невеликі брусочки. Додайте вимиту журавлину. Якщо яблука кислі, то можете додати до них трохи цукру.
медова пряник з яблуками - фото крок 3
3. У суху суміш з борошна і спецій додайте тепле молоко з медом і яйце. Ретельно перемішайте. Має вийти густе тісто.
медова пряник з яблуками - фото крок 4
4. У тісто всипте фрукти, знову все перемішайте. Яблука і журавлина повинні рівномірно розподілитися в тесті.
медова пряник з яблуками - фото крок 5
5. Готову масу перекладіть у форму, застелену пергаментом. Випікайте пряники при 180 градусах приблизно годину.

Схожі рецепти