Медова пряник з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Дивовижна медова пряник з яблуками не залишить в байдужих зовсім нікого. Приголомшливий пряний аромат наповнить ваш будинок і створить затишну атмосферу свята. Дуже раджу спробувати!
Як видно з рецепта, приготувати медову пряник з яблуками зовсім не складно. Якщо ви не хочете щоб пряник була з кислинкою, то просто не додавайте журавлину. Спеції ви можете використовувати будь-які на ваш розсуд. Загалом, раджу, буде смачно!
- Мед - 300 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Борошно вівсяне - 50 грам
- Funduk - 50 грам (або мелений смажений мигдаль)
- Розпушувач - 15 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мелений імбир - 1/3 чайних ложки
- Кардамон - 1/3 чайних ложки
- Гвоздика - 4 штуки (палички)
- Мускатний горіх - 1/4 штуки (подрібнений)
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 3 штуки
- Журавлина - 0, 5 склянки
1. Молоко з медом поставте на плиту, розігрівайте до повного розчинення меду. Пшеничне і вівсяне борошно, розпушувач, горіхи, сіль і спеції (в т.Ч. Цедру) перемішайте в мисці.
2. Яблука очистіть від шкірки і поріжте на невеликі брусочки. Додайте вимиту журавлину. Якщо яблука кислі, то можете додати до них трохи цукру.
3. У суху суміш з борошна і спецій додайте тепле молоко з медом і яйце. Ретельно перемішайте. Має вийти густе тісто.
4. У тісто всипте фрукти, знову все перемішайте. Яблука і журавлина повинні рівномірно розподілитися в тесті.
5. Готову масу перекладіть у форму, застелену пергаментом. Випікайте пряники при 180 градусах приблизно годину.