Пісна пряник з апельсиновим соком
(покроковий рецепт з фото)
Пряники готувати не так вже й складно, як можна подумати з назви. Колись це слово мене лякало. Насправді, це неймовірно просто! ось, як приготувати пісну пряники з апельсиновим соком.
Пісну пряники готувати нітрохи не складніше, ніж звичайну. Це, взагалі-то, і є так званий кекс, до якого ми всі так звикли. Що, чомусь іноземні слова бувають нам звичніше, ніж наші, споконвічно російські. А адже ще недавно пряниками торгували на базарах і пекли в кожній хаті у свята. Давайте відроджувати традиції!
- Борошно - 600 грам
- Цукор - 250 грам
- Апельсиновий сік - 250 мілілітрів
- Масло рослинне - 250 мілілітрів
- Коньяк - 50 грам
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Горіхи - 0, 5 склянки
- Розпушувач - 15-20 грам
- Ягоди - 100 грам
- Гвоздика - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Цедра апельсина / лимона - 1-2 Ст. Ложок
Для приготування цього десерту я вирішила взяти натуральний апельсиновий фреш. Для нього мені знадобилося 4 апельсина, які я видавила вручну. М'якоть, до речі, можна провернути ложкою. Невеликі волокна м'якоті пряники не зашкодять! Але перед тим, як видавлювати сік, я спочатку потерла апельсини на тертці і зняла з шкірки цедру. Вона теж піде в тісто.
Змішуємо рослинне масло з апельсиновим соком. Досипаємо цукор, розпушувач, терті корицю і гвоздику. Доливаємо чарку коньяку. Просіваємо через сито борошно, гарненько збиваючи масу міксером.
Тепер беремо горішки. У мене залишилися з літа волоські. Наколіть їх і очищу від шкаралупи. Заздалегідь замочіть родзинки в теплій воді. Так ви зведете до мінімуму можливий хрускіт на зубах. Промиті родзинки і розкришені горіхи кладу в тісто, все ретельно розмішую.
Змащуємо форму для випічки. Викладаємо тісто, а зверху посипаємо ягідкою, яку знайдете, на свій розсуд. Ставимо в розігріту духовку при 170 градусах на 45 хвилин. Пряники буде готова, коли вилка потрапить в сухе тісто. Дістаємо випічку, посипаємо зверху кунжутом і накриваємо рушником. Подавати можна в гарячому і в холодному вигляді. Смачного!