Пісна морквяна пряник
(покроковий рецепт з фото)
В пост теж хочеться порадувати сім'ю солоденьким. Хочу запропонувати вам приготувати смачну корвіжку морквяну. Рецепт простий, перевірений, пробуйте!
Пиріг виходить неймовірно ароматним завдяки кориці, імбиру. Можна додати дрібку ваніліну або пакетик ванільного цукру, або мускатного горіха, апельсинової цедри. Пробуйте, експериментуйте зі спеціями, шукайте свій варіант. Хай щастить!
- Морква велика - 1 штука
- Яблуко соковите - 1 штука
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 1 Склянка
- Манна крупа - 1 Склянка
- Цукор - 100 грам
- Rafinirovannoe масло - 3-4 Ст. Ложок
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 1-2 Щепоток
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
Приготуйте продукти згідно зі списком. Очистіть моркву.
Змішайте сухі інгредієнти: борошно, цукор, манку і розпушувач.
Всипте корицю, імбир і кунжут. Перемішайте.
Морква і яблуко без шкірки натріть на дрібній тертці. Яблуко можна натерти і на великій. Додайте до сипучим продуктам їх і полийте олією.
Замісити тісто. Спочатку замішують ложкою, а коли стане важко, місите руками. Через пару хвилин у вас вийде в'язкий щільний грудку тіста.
Візьміть форму не великого діаметру. Застелите папером, змастіть рафінованим маслом. Розподіліть тісто і відправте в духовку на 30-35 хвилин, температура духовки 180 градусів.
Морквяна пряник готова. Остудіть у формі. Зніміть кільце, приберіть папір. Готовий пиріг посипте за бажанням цукровою пудрою. Різати можна тільки в охолодженому вигляді. Приємного!