Пісна морквяна пряник
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
В пост теж хочеться порадувати сім'ю солоденьким. Хочу запропонувати вам приготувати смачну корвіжку морквяну. Рецепт простий, перевірений, пробуйте!
Опис приготування:
Пиріг виходить неймовірно ароматним завдяки кориці, імбиру. Можна додати дрібку ваніліну або пакетик ванільного цукру, або мускатного горіха, апельсинової цедри. Пробуйте, експериментуйте зі спеціями, шукайте свій варіант. Хай щастить!
- Морква велика - 1 штука
- Яблуко соковите - 1 штука
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 1 Склянка
- Манна крупа - 1 Склянка
- Цукор - 100 грам
- Rafinirovannoe масло - 3-4 Ст. Ложок
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 1-2 Щепоток
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
Приготуйте продукти згідно зі списком. Очистіть моркву.
Змішайте сухі інгредієнти: борошно, цукор, манку і розпушувач.
Всипте корицю, імбир і кунжут. Перемішайте.
Морква і яблуко без шкірки натріть на дрібній тертці. Яблуко можна натерти і на великій. Додайте до сипучим продуктам їх і полийте олією.
Замісити тісто. Спочатку замішують ложкою, а коли стане важко, місите руками. Через пару хвилин у вас вийде в'язкий щільний грудку тіста.
Візьміть форму не великого діаметру. Застелите папером, змастіть рафінованим маслом. Розподіліть тісто і відправте в духовку на 30-35 хвилин, температура духовки 180 градусів.
Морквяна пряник готова. Остудіть у формі. Зніміть кільце, приберіть папір. Готовий пиріг посипте за бажанням цукровою пудрою. Різати можна тільки в охолодженому вигляді. Приємного!