Морквяна пряник
(покроковий рецепт з фото)
В якості корисного і смачного ласощі до чаю для дітей і дорослих пропоную дуже простий рецепт морквяної пряники з родзинками і ароматними спеціями.
Цей рецепт приготування морквяної пряники хороший тим, що в нього можна використовувати найрізноманітніші добавки і спеції. Прекрасно поєднується з морквою яблуко, курага і цукати. При цьому, саме тісто готується досить швидко і просто. Подавати до столу випічку можна з цукровою пудрою, згущеним молоком, сметаною. Також при бажанні ви можете просочити корж солодким сиропом, наприклад.
- Морква - 3 штуки
- Ізюм - 100 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 100-150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 350 грам (приблизно)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Спеції - 1 щіпка (ваніль, обкладинка, імбир, кардамон і TD)
1. Очистіть і натріть на дрібній тертці моркву. Тим часом залийте гарячою водою родзинки, потім обсушити трохи і додайте до моркви. Викладіть розм'якшене вершкове масло.
2. Додайте цукор (його кількість залежить від ваших смакових уподобань), щіпку солі. Vbeyte яйця. Для аромату в рецепт приготування морквяної пряники використовуйте улюблені спеції.
3. Борошно просійте з розпушувачем. У кілька етапів всипати, ретельно перемішуючи. Тісто має вийти однорідним і без грудочок. Крім борошна можна додати трохи манної крупи.
4. Духовку розігрійте до 180 градусів. Тісто перекладіть у жароміцних форму. Розрівняйте верх і відправте запікатися.
5. Тепер ви знаєте, як приготувати морквяну пряник. Хвилин через 40 вона буде готова. Ось така смакота вийде. Остудіть трохи і подавайте до столу.
Смачного!
Смачного!