Рецепт Морквяна бабка фото

Морквяна бабка
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Овочі , Морква
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Бабка - здобний бісквітний паску зі східної Європи. Традиційно випікається у формі з дірочкою по центру. Пропоную вам свій варіант морквяної бабки. Це яскравий ароматний кекс з ванільною ноткою.

Опис приготування:

Докладніше, як приготувати морквяну бабку, я розповім нижче. Замість соєвого молока можна взяти кокосове середньої жирності, так кекс вийде ще м'якше і ароматні. Ідеальний з чашкою чаю!

  • Борошно пшеничне - 375 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Топінамбур сироп - 120 мілілітрів
  • Соеве молоко - 2/3 склянки
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванільний сироп - 3-4 капель
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Цукрова пудра - 100 грам
морквяна бабка - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
морквяна бабка - фото крок 2
Морква очистіть, наріжте і варіть 15 хвилин.
морквяна бабка - фото крок 3
Після перекладіть в блендер разом з сиропом топінамбура, соєвим молоком, сіллю і ванільним сиропом. Подрібніть до однорідності.
морквяна бабка - фото крок 4
Змішайте борошно з дріжджами.
морквяна бабка - фото крок 5
Додайте вологу суміш. Гарненько перемішайте, додайте масло і перемішайте ще раз. Замісити тісто, накрийте чистим рушником і залиште при кімнатній температурі на 1 час.
морквяна бабка - фото крок 6
Підготуєте форму, змастіть маслом і присипте борошном. Додайте тісто, знову накрийте рушником і залиште на 30 хвилин.
морквяна бабка - фото крок 7
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте 30 хвилин. Остудіть, витягніть з форми. Для глазурі змішайте лимонний сік і цукрову пудру. Покрийте їм кекс.
морквяна бабка - фото крок 8
Морквяна бабка готова, смачного!

Схожі рецепти