Морквяна ікра «Рижик»
(покроковий рецепт з фото)
Яскрава морквяна закуска з часником нікого не залишить байдужим, особливо любителів гострого! Її можна подавати як самостійне блюдо або як овочевого салату до м'яса, рибі, ковбасі тощо.
Навіть зі звичайних інгредієнтів можна приготувати соковите блюдо з пікантним смаком. Овочеву закуску можна навіть закатати в банки на зиму, викладаючи її гарячої в простерилізовані ємності і відразу ж закручуючи кришками. Зберігати заготовку найкраще в прохолодному місці.
- Морква - 3 штуки
- Помідор - 2-3 штук (великі)
- Часник - 4 зубчики
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Оцет 6% - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 4 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Морква очистіть від шкірки, промийте і наріжте середніми кубиками. Викладіть нарізку в чашу подрібнювача.
Подрібніть моркву практично в пюре протягом 2-4 хвилин на пульсуючому режимі.
Промийте помідори в воді, розріжте на кілька частин і виріжте зелені сердцевінкі. Викладіть в чашу подрібнювача.
Подрібніть в пюре.
Викладіть морквяну і томатну масу в казан або в ємність з антипригарним дном.
Всипте сіль і цукор, за бажанням можете додати пару пучок меленого чорного перцю. Цукор додавати обов'язково - він нівелює томатну кислинку. Перемішайте все і помістіть ємність на плиту, включите середній нагрів. Томмі про 30 хвилин до м'якості. Якщо томати були соковитими, то підлити трохи окропу.
Для 5 хвилин до готовності, коли практично вся рідина випарується, очистіть і спресуйте в ікру часникові зубчики, попередньо промивши їх. Влийте рослинне масло і оцет, перемішайте.
Готову ікру викладіть на блюдо. Подавайте гарячої або холодної - вона смачна в будь-якому вигляді!