Рецепт Морквяна ікра «Рижик» фото

Морквяна ікра «Рижик»
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі, Морква
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок

Яскрава морквяна закуска з часником нікого не залишить байдужим, особливо любителів гострого! Її можна подавати як самостійне блюдо або як овочевого салату до м'яса, рибі, ковбасі тощо.

Навіть зі звичайних інгредієнтів можна приготувати соковите блюдо з пікантним смаком. Овочеву закуску можна навіть закатати в банки на зиму, викладаючи її гарячої в простерилізовані ємності і відразу ж закручуючи кришками. Зберігати заготовку найкраще в прохолодному місці.

  • Морква - 3 штуки
  • Помідор - 2-3 штук (великі)
  • Часник - 4 зубчики
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 6% - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 4 щіпки
морквяна ікра
Підготуйте зазначені інгредієнти.
морквяна ікра
Морква очистіть від шкірки, промийте і наріжте середніми кубиками. Викладіть нарізку в чашу подрібнювача.
морквяна ікра
Подрібніть моркву практично в пюре протягом 2-4 хвилин на пульсуючому режимі.
морквяна ікра
Промийте помідори в воді, розріжте на кілька частин і виріжте зелені сердцевінкі. Викладіть в чашу подрібнювача.
морквяна ікра
Подрібніть в пюре.
морквяна ікра
Викладіть морквяну і томатну масу в казан або в ємність з антипригарним дном.
морквяна ікра
Всипте сіль і цукор, за бажанням можете додати пару пучок меленого чорного перцю. Цукор додавати обов'язково - він нівелює томатну кислинку. Перемішайте все і помістіть ємність на плиту, включите середній нагрів. Томмі про 30 хвилин до м'якості. Якщо томати були соковитими, то підлити трохи окропу.
морквяна ікра
Для 5 хвилин до готовності, коли практично вся рідина випарується, очистіть і спресуйте в ікру часникові зубчики, попередньо промивши їх. Влийте рослинне масло і оцет, перемішайте.
морквяна ікра
Готову ікру викладіть на блюдо. Подавайте гарячої або холодної - вона смачна в будь-якому вигляді!

Схожі рецепти