Рижик по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукайте нескладний і смачний рецепт домашнього тортика, зверніть увагу на "рижик" . М'які коржі, насичений крем і легка шоколадна нотка, - це нереально смачно!
Незважаючи на те, що коржі тут досить високі, завдяки просоченню вони виходять абсолютно не сухими. Крім молока можна використовувати цукровий сироп, наприклад. У кремі, по бажанню, можна додати трохи менше масла. Відмінний тортик для всієї родини, пробуйте!
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 350 грам
- Крем - 450 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Мед - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 1 кілограм (приблизно)
- Сода або розпушувач - 1 Чайна ложка
- Варене згущене молоко - 500 грам
- Чорний шоколад - 50 грам
1. Інгредієнтів не надто багато і вони досить прості.
2. Для початку нам потрібно 150 грам вершкового масла і приблизно стільки ж цукру.
3. Розітріть масло з цукром і вбийте яйця.
4. Після викладіть мед.
5. Додайте близько 300 грам сметани в тісто.
6. Всипте просіяне з розпушувачем або содою борошно.
7. Замісити тісто. Воно має бути м'яким, але не липнути до рук.
8. Розділити тісто 7 частин. Кожну розкачати пластом, але не дуже тонко.
9. При температурі 190 градусів випікайте коржі хвилин по 10 до румяности. Я перевертаю їх і підрум'янюємо з двох сторін.
10. Ще гарячий корж обріжте. Зручно використовувати роз'ємну форму або тарілку.
11. Для приготування крему вершкове масло (воно обов'язково повинно бути розм'якшеним) з'єднайте зі згущеним молоком і збийте.
12. Викладіть сметану, продовжуючи збивати.
13. Паралельно прогрійте молоко з цукром, що залишився.
14. Можна збирати торт. Кожен корж як слід просочіть солодким молоком і змастіть кремом.
15. Подрібніть шоколад і посипте їм зверху торт. Залиште тортик годин на 10-12 (найзручніше на ніч), щоб він просочився.
16. Приємного чаювання!