Рецепт Рижик по-селянськи фото

Рижик по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Мед
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти, По-селянськи

Якщо ви шукайте нескладний і смачний рецепт домашнього тортика, зверніть увагу на "рижик" . М'які коржі, насичений крем і легка шоколадна нотка, - це нереально смачно!

Незважаючи на те, що коржі тут досить високі, завдяки просоченню вони виходять абсолютно не сухими. Крім молока можна використовувати цукровий сироп, наприклад. У кремі, по бажанню, можна додати трохи менше масла. Відмінний тортик для всієї родини, пробуйте!

  • Яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 350 грам
  • Крем - 450 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Мед - 1 Склянка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Борошно - 1 кілограм (приблизно)
  • Сода або розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Варене згущене молоко - 500 грам
  • Чорний шоколад - 50 грам
рижик по-селянськи - фото крок 1
1. Інгредієнтів не надто багато і вони досить прості.
рижик по-селянськи - фото крок 2
2. Для початку нам потрібно 150 грам вершкового масла і приблизно стільки ж цукру.
рижик по-селянськи - фото крок 3
3. Розітріть масло з цукром і вбийте яйця.
рижик по-селянськи - фото крок 4
4. Після викладіть мед.
рижик по-селянськи - фото крок 5
5. Додайте близько 300 грам сметани в тісто.
рижик по-селянськи - фото крок 6
6. Всипте просіяне з розпушувачем або содою борошно.
рижик по-селянськи - фото крок 7
7. Замісити тісто. Воно має бути м'яким, але не липнути до рук.
рижик по-селянськи - фото крок 8
8. Розділити тісто 7 частин. Кожну розкачати пластом, але не дуже тонко.
рижик по-селянськи - фото крок 9
9. При температурі 190 градусів випікайте коржі хвилин по 10 до румяности. Я перевертаю їх і підрум'янюємо з двох сторін.
рижик по-селянськи - фото крок 10
10. Ще гарячий корж обріжте. Зручно використовувати роз'ємну форму або тарілку.
рижик по-селянськи - фото крок 11
11. Для приготування крему вершкове масло (воно обов'язково повинно бути розм'якшеним) з'єднайте зі згущеним молоком і збийте.
рижик по-селянськи - фото крок 12
12. Викладіть сметану, продовжуючи збивати.
рижик по-селянськи - фото крок 13
13. Паралельно прогрійте молоко з цукром, що залишився.
рижик по-селянськи - фото крок 14
14. Можна збирати торт. Кожен корж як слід просочіть солодким молоком і змастіть кремом.
рижик по-селянськи - фото крок 15
15. Подрібніть шоколад і посипте їм зверху торт. Залиште тортик годин на 10-12 (найзручніше на ніч), щоб він просочився.
рижик по-селянськи - фото крок 16
16. Приємного чаювання!

Схожі рецепти