Морквяна ікра на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Морквяна ікра - смачна закуска, яка стане відмінною альтернативою звичної кабачкової ікри. Готується морквяна ікра на зиму не складніше кабачкової і виходить незвичайно смачною. Спробуйте!
Рецепт, як приготувати морквяну ікру на зиму, я знайшла в минулому році і закатала кілька баночок для проби. Чоловікові така ікра дуже сподобалася, в ній вдало поєднується і легка кислинка томатів, і солодкість моркви, і легкий пряний аромат. Подаю цю ікру я до будь-яких м'ясних страв, до плову і каші. Кілька разів чоловік брав цю ікру на роботу, і всі співробітники просили рецепт цієї чудової закуски. Сьогодні я поділюся цим рецептом і з вами.
- Морква - 1 кілограм
- Помідор - 1-2 штук
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Морква я вибираю молоду, з неї ікра виходить більш насиченою за смаком.
Моркву очистіть і поріжте на невеликі шматки.
Морква пропустіть через м'ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна.
Помідори також пропустіть через м'ясорубку разом з очищеним часником. З'єднайте в каструлі подрібнені морква і помідори з часником.
Додайте в каструлю сіль, цукор і рослинне масло, перемішайте і поставте на вогонь. Доведіть масу до кипіння і варіть на повільному вогні, часто помішуючи, 30-40 хвилин.
Для 10 хвилин до кінця варіння влийте оцет і перемішайте. Морквяна ікра майже готова, аромат від неї просто дивовижний.
Чисті стерилізовані банки наповніть морквяної ікрою і щільно укупорьте металевими кришками. Кабачкова ікра готова, вона прекрасно простоїть всю зиму в погребі чи коморі (якщо, звичайно, її раніше не з'їдять). Подавайте морквяну ікру до будь-яких м'ясних страв, страв з картоплі і круп.