Пишні дріжджові млинці
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятаєш, в дитинстві сидиш за столом, а бабуся тобі млинці з пилу жару підкладає один за одним? Так пишні, да м'які, да з дірочками! ось рецепт, як приготувати ідеальні пишні дріжджові млинці.
Дріжджові млинці завжди виходять пишними і з дірочками, а з додаванням манки - ще й дуже ніжними і пухнастими.
Навіть якщо ви не святкуєте Масляну, обов'язково спечіть такі млинці і почастуєте своїх рідних і улюблених. Смачної вам Масляної! І приємних клопотів на кухні!
- Борошно - 140 грам
- Манька - 180 грам
- Дріжджі свіжі - 15 грам (або сухі швидкодіючі - 1середня лінія)
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам(+ для змащення млинців)
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 щіпка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для смаження)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Збийте злегка яйце, додайте сіль, цукор і ванілін. Молоко і вершкове масло трохи підігрійте до трохи теплого стану. Влийте в яєчну суміш, додайте дріжджі, розмішайте. Додайте манку і просіяне борошно, ретельно перемішайте. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою, поставте підходити в тепле місце на 1-1, 5 годину.
Тісто має збільшитися в обсязі в 3 рази, складатися повністю з пінної маси. Тісто не перемішуйте! Акуратно зачерпуйте пінну масу ополоником і виливайте на розігріту сковороду, змащену маслом.
Випікайте з двох сторін до рум'яної скоринки. Млинці виходять пишними, толстенькими і дірчастими. Розмір млинчика - приблизно 14 см. В діаметрі.
Готовий млинець відразу змастіть вершковим маслом. Подавайте до столу млинці гарячими, зі сметаною, варенням або медом. Смачного!
Ось які вони - пишні, ніжні і з дірочками!