Пиріжки з капустою (тісто без дріжджів)
(покроковий рецепт з фото)
Смачні пиріжки з ситної начинкою підійдуть не тільки як доповнення до першої страви, але і як перекус на роботу. Так що подивіться, як приготувати пиріжки з капустою (тісто без дріжджів).
Пиріжки з несолодкої начинкою вже можна назвати класикою жанру ситного перекусу робочої людини: швидко, смачно, можна і на ходу поїсти. Випічка, приготована по даним рецептом, виходить дуже ніжною, незважаючи на те, що в тесті немає дріжджів. Все завдяки сметані і соковитою начинці. Ви можете гасити капусту на свій смак, наприклад, додавши трохи томатного соку або тертої моркви.
- Борошно - 480 грам
- Крем 20% - 300 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Жовток - 1 штука
- Капуста тушкована - 0, 5 штуки (коб)
- Кунжут - 2-3 Ст. Ложок
1. Сметану змішайте з содою. У миску покладіть яйця, цукор, сіль і збовтайте віночком. Додайте сметану і перемішайте. Просійте борошно, додайте розпушувач і перемішайте масу ложкою.
2. Викладіть тісто на робочу поверхню. Поступово додаючи олію і необхідну борошно, замісіть м'яке і еластичне тісто.
3. Накрийте тісто мискою і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин. Приготуйте тушковану капусту по своєму смаку. Тісто розділи 12-16 частин.
4. Кожну частину розкачати в коло, викладіть по центру начинку і защипніть краю. Сформуйте все пиріжки і викладіть їх на покритий пергаментом деко.
5. Змастіть пиріжки збовтаним яйцем (можна додати трохи сметани), посипте кунжутом. Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 25 хвилин. Накрийте готові пиріжки рушником і остудіть. Смачного!