Пиріжки з капустою без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Що можна приготувати швидко, смачно і при цьому без особливих грошових витрат - ну, звичайно ж, пиріжки. З цим простим рецептом пиріжків з капустою без дріжджів вся сім'я буде нагодована.
Насправді пиріжки це не тільки дуже смачні ласощі, але і досить економічне, тому такий рецепт приготування пиріжків з капустою без дріжджів повинна знати кожна господиня. Адже дріжджі не завжди є вдома, але навіть без них пиріжки виходять приголомшливі, дуже соковиті і ніжні всередині з ароматної хрусткою скоринкою, думаю, від такого обіду мало хто зможе відязикатися. Так що відкрийте холодильник і перевірте, чи всі інгредієнти на місці, а я поки розповім вам, як приготувати відмінні пиріжки з капустою без дріжджів.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Капуста білокачанна - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Паста томатна - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і щіпку солі, ретельно перемішуємо все. Тепер вливаємо олію і збиваємо до однорідності. В окремій мисці енергійно змішуємо кефір і соду.
З'єднуємо обидві суміші, перемішуємо і починаємо поступово всипати борошно. Замішуємо густе і еластичне тісто, який мав би прилипати до рук. Накриваємо його мискою і залишаємо на деякий час.
Тепер займемося начинкою. Чистим овощи, морква трьом на крупній тертці, а цибулю нарізаємо дрібно. Обсмажуємо овочі в рослинному маслі до м'якості. Капусту шаткуємо і викладаємо разом з обсмаженими овочами в каструльку, додаємо томатну пасту і трохи води, солимо і перчимо. Тушкуємо овочі на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.
Тісто трохи обминали і розгортаємо на столі, присипаному борошном, в пласт, вирізаємо з нього кружечки. В середину кожного кружечка кладемо начинку і щільно з'єднуємо краї тіста.
Змащуємо деко рослинним маслом і викладаємо на нього пиріжки (їх потрібно обмазати збитим яйцем), ставимо їх в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо їх, поки вони не стануть приємного золотисто-коричневого кольору. Ось тепер пиріжки готові, і їх можна спробувати. Смачного!