Пиріжки з листкового тіста без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще домашньої випічки, ароматної і смачної? Візьміть на замітку дуже простий рецепт пиріжків з листкового дріжджового тіста і порадуйте себе і близьких.
Це дуже бюджетний варіант приготування пиріжків з листкового дріжджового тіста. При бажанні начинку можна урізноманітнити відвареним м'ясом, печінкою або овочами, наприклад. Відмінний варіант ситного перекусу для всієї родини.
- Тісто - 1 кілограм
- Зелень - 1 пучок
- Яйце - 5 штук
- Мал - 0.5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
1. Ось і весь набір необхідних продуктів. Насамперед потрібно відварити 4 яйця і рис (в підсоленій воді).
2. Тим часом можна вимити й подрібнити зелень. У цьому рецепті пиріжків використовується тільки цибулю, проте можна взяти будь-яку зелень за смаком.
3. Мал потрібно трохи остудити.
4. Яйця остудити, очистити і подрібнити. Можна натерти на тертці або нарізати дрібними кубиками.
5. З'єднати в глибокій мисці всі інгредієнти начинки. Додати сіль за смаком і (при бажанні) спеції. Як випливає все перемішати.
6. Листкове тісто трохи розкачати на присипаної борошном поверхні.
7. Нарізати невеликими квадратиками.
8. У центр викласти начинку. Час, що залишився яйце збити і промазати краю.
9. Акуратно загорніть і зліпите краю. Пиріжки з листкового дріжджового тіста в домашніх умовах можуть бути конвертиками, прямокутниками, квадратами або трикутниками, наприклад.
10. Деко застеліть пергаментом або змастіть невеликою кількістю масла. Викладіть пиріжки і відправте їх у розігріту духовку хвилин на 15.