Рецепт Пиріжки з груздями фото

Пиріжки з груздями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Грузді
Пісні страви
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Пироги

Груздь - це дуже цінний, багатий білками гриб. У народі відомі також цілющі властивості цього гриба. Пиріжки, приготовані з засолених груздів, виходять смачними і дуже ситними!

Солоні грузді - це не тільки чудова закуска, але і чудова начинка для пиріжків! Пропоную вашій увазі покроковий рецепт пиріжків з груздями. Пиріжки вийдуть смачними, ситними і апетитними на вигляд. До речі, для того щоб тісто набуло красивий золотистий відтінок і довго не черствів, раджу додати в нього 2-3 ст. L. Нерафінованої гірчичного масла.

  • Борошно - 1 кілограм
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Дріжджі - 40 грам (якщо використовуєте сухі - 2 пакетика)
  • Яйце - 1 штука
  • Яєчні жовтки - 4 штуки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Солоні грузді - 700 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Гірчичне масло - 4 Ст. Ложки
  • Топлене масло - . За смаком (для смаження)
  • Сіль - . За смаком
пиріжки з груздями - фото крок 1
1. Спочатку готуємо опару: в тепле молоко (37-38 ° С) додаємо дріжджі і цукор, все перемішуємо. Вливаємо цю суміш в половину просіяного борошна, солимо. Ретельно все перемішуємо.
пиріжки з груздями - фото крок 2
2. Накриваємо опару рушником і залишаємо в теплому місці на годину.
пиріжки з груздями - фото крок 3
3. Коли опара підійде, додаємо розм'якшене масло, яйце, жовтки і борошно, що залишилося.
пиріжки з груздями - фото крок 4
4. Ретельно вимішуємо тісто. Воно повинно бути гладким і не прилипати до рук. Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 1 немає. 30 хв. - 2 немає. За цей час зробіть 1 обминку.
пиріжки з груздями - фото крок 5
5. Поки тісто підходить, робимо начинку. Грузді необхідно ретельно промити водою, потім обсушити.
пиріжки з груздями - фото крок 6
6. Нарізаємо грузді.
пиріжки з груздями - фото крок 7
7. Дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його на гірчичному маслі до золотистого кольору.
пиріжки з груздями - фото крок 8
8. Додаємо до цибулі грузді і обсмажуємо ще 5 хв.
пиріжки з груздями - фото крок 9
9. Готове тісто поділяємо на кілька частин, скачуємо «ковбаски», нарізаємо їх на гуртки і розгортаємо кожен гурток в корж товщиною 0, 5 см і діаметром 6-7 см. Катайте по 5-7 штук, а решту тіста тримайте під рушником, щоб воно не висохло.
пиріжки з груздями - фото крок 10
10. В середину кожної розкатаної коржі кладемо грибний фарш, по 1 чайній ложці з гіркою.
пиріжки з груздями - фото крок 11
11. Защипуємо тісто так, щоб пиріжок вийшов у формі човника.
пиріжки з груздями - фото крок 12
12. У глибокій сковороді розігріваємо топлене масло (масла повинно бути досить багато). Обсмажуємо пиріжки на середньому вогні до золотистої скоринки, по 2 хв. З кожного боку.
пиріжки з груздями - фото крок 13
13. Пиріжки з груздями готові! Викладіть їх на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. До столу їх можна подавати як теплими, так і холодними.

Схожі рецепти