Пиріжки з груздями
(покроковий рецепт з фото)
Груздь - це дуже цінний, багатий білками гриб. У народі відомі також цілющі властивості цього гриба. Пиріжки, приготовані з засолених груздів, виходять смачними і дуже ситними!
Солоні грузді - це не тільки чудова закуска, але і чудова начинка для пиріжків! Пропоную вашій увазі покроковий рецепт пиріжків з груздями. Пиріжки вийдуть смачними, ситними і апетитними на вигляд. До речі, для того щоб тісто набуло красивий золотистий відтінок і довго не черствів, раджу додати в нього 2-3 ст. L. Нерафінованої гірчичного масла.
- Борошно - 1 кілограм
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 125 грам
- Дріжджі - 40 грам (якщо використовуєте сухі - 2 пакетика)
- Яйце - 1 штука
- Яєчні жовтки - 4 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Солоні грузді - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Гірчичне масло - 4 Ст. Ложки
- Топлене масло - . За смаком (для смаження)
- Сіль - . За смаком

1. Спочатку готуємо опару: в тепле молоко (37-38 ° С) додаємо дріжджі і цукор, все перемішуємо. Вливаємо цю суміш в половину просіяного борошна, солимо. Ретельно все перемішуємо.

2. Накриваємо опару рушником і залишаємо в теплому місці на годину.

3. Коли опара підійде, додаємо розм'якшене масло, яйце, жовтки і борошно, що залишилося.

4. Ретельно вимішуємо тісто. Воно повинно бути гладким і не прилипати до рук. Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 1 немає. 30 хв. - 2 немає. За цей час зробіть 1 обминку.

5. Поки тісто підходить, робимо начинку. Грузді необхідно ретельно промити водою, потім обсушити.

6. Нарізаємо грузді.

7. Дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його на гірчичному маслі до золотистого кольору.

8. Додаємо до цибулі грузді і обсмажуємо ще 5 хв.

9. Готове тісто поділяємо на кілька частин, скачуємо «ковбаски», нарізаємо їх на гуртки і розгортаємо кожен гурток в корж товщиною 0, 5 см і діаметром 6-7 см. Катайте по 5-7 штук, а решту тіста тримайте під рушником, щоб воно не висохло.

10. В середину кожної розкатаної коржі кладемо грибний фарш, по 1 чайній ложці з гіркою.

11. Защипуємо тісто так, щоб пиріжок вийшов у формі човника.

12. У глибокій сковороді розігріваємо топлене масло (масла повинно бути досить багато). Обсмажуємо пиріжки на середньому вогні до золотистої скоринки, по 2 хв. З кожного боку.

13. Пиріжки з груздями готові! Викладіть їх на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. До столу їх можна подавати як теплими, так і холодними.